Rasprava o zakonu o elektronskim komunikacijama

BEOGRAD, 7. juna 2010. (Beta) - Skupština Srbije počela je u ponedeljak načelnu raspravu o Predlogu zakona o elektronskim komunikacijama, kojim se liberalizuje tržište telekomunikacije u Srbiji.

Ministarka za telekomunikacije Srbije Jasna Matić je obrazlažući predlog, poslanicima kazala da će otvaranje i razvoj tržišta doneti unapređenje kvaliteta usluga i priliv investicija. To će, kako je istakla, značiti otvaranje novih radnih mesta, povećanje konkurentnosti srpske privrede i ravnomeran regionalni razvoj.

"Pred Srbijom su izazovi otvaranje tržišta za nove operatere, prelazak sa analognog na digitalno emitovanje televizijskih programa, ubrzavanje približavanja Evropskoj uniji, prodaja dela državnog vlasništva u Telekoma Srbije i dalje usaglašavanje propisa sa standardima EU", navela je Matićeva.

Prema njenim rečima, predloženi zakon će doprineti nastavku institucionalnog jačanja i postizanja pune operativnosti nezavisnog regulatornog tela, liberalizaciju u obavljanju elektronskih komunikacionih usluga i povećanje transparentnosti.

Pogledajte još