SVE ŠTO JE ORGANIZMU POTREBNO: More je prirodni blagoslov za ljudsko telo

Svakodnevnim boravkom na moru telo dobija retke, organizmu potrebne elemente u tragovima, koji uglavnom nedostaju svakodnevnoj savremenoj ishrani. Sveža morska voda podstiče razmenu minerala i toksina između našeg tela i vode. Mediteranska klima, vetar, sunce, aromatično rastinje i prisutnost eteričnih ulja, natrijum – hlorida, florida i joda, puni čoveku baterije i oslobađa ga od svakodnevnog stresa. Sitne čestice soli u vazduhu putuju do najdubljih predela plućnih alveola. Oligoelementi i minerali kao magnezijum, mangan i kobalt prodiru u organizam iz mora i jačaju prirodni imunitet.

Dnevno ronjenje drugi je dobar način da vaše telo dobije slanu detoksikaciju i hidroterapiju. Morska voda sadrži sve lekovite minerale, a elementi čišćenja sadržani su u morskoj soli, i zato morsko kupanje dopušta koži detoksikaciju i obnavljanje. Druga korist od kupanja u otvorenim morskim vodama je da more ima veliko elektromagnetno energetsko polje, koje prirodno pravi balans u ljudskom organizmu.

Napokon, talasi i struje u moru pažljivo masiraju celo telo, i na taj način uklanjaju celulit.

Jedan od najvažnijih elemenata u tragovima iz mora je jod. Nedostatak joda može brzo dovesti do hroničnog umora, ali i do povećane sklonosti infekcijama, mišićne slabosti, povećanog osećaja hladnoće i usporenih refleksa.

Poseta moru svojevrstan je vid rehabilitacije vašem organizmu, koja mu je jednom godišnje neophodna.

Izvor: Lepota&Zdravlje
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još