U MODI JE "LAGANI SEKS": Novi trend među parovima zavladao je svetom

U dugim vezama se seks često svede na onaj brzinski, pa onda i zaboravimo kako izgleda pravi seks prožet nežnošću i emocijama. Naučnici su nedavno istraživali pojam “slow sex” odnosno sporog seksa, govoreći da je on idealan za bračne partnere.

Za njega je potrebno izdvojiti dosta vremena, a ultimativni cilj nije postizanje orgazma. Reč je o mnogo uzbuđenja i dubokih osećaja prema partnertu.

PRVA FAZA

Kao što sam naziv govori, ovaj tip seksa je baziran na sporosti. Svaki put otkrivajte telo partnera iznova i iznova, i izbegavajte tehnike i ustaljene pokrete rukama. Krenite sa nežnim poljupcima, jer suština ovog seksa je predigra. Mazite sve njegove delove tela, ne fokusirajući se samo na polni organ. Razgovor je takođe dobrodošao, samo bez zamaranja i tenzije. Trajanje seksa zavisi od vas, može biti i dva i 12 minuta. Važno je da izdvojite vremena koliko vam je potrebno da biste se dobro osećali.

DRUGA FAZA

Polako pojačavajte uzbuđenje. Dopušteno je sve što partnerima pruža dobar osećaj. Zabranjeno je u ovoj fazi doći do penetracije. Kod muškaraca u ovoj fazi često dolazi do problema jer usled nekontrlisanja dostižu orgazam. Važno je da naučite da odlažete orgazam. U ovoj fazi istražujte sve erogene zone i prepustite se dodirivanju. Ne zaboravite, još uvek nije vreme za penetraciju.

TREĆA FAZA

Penetracija kod "sporog seksa" znači povezati se. Kod običnog seksa, ona predstavlja glavni deo seksualne igre. Ovde je penetracija povezivanje. Pronađite položaj koji vam najviše odgovara i u kojem možete ostati dugo, kako bi muškarac mogao lagano da prodre u vas. Ovde ja važno davanje žene i predaja muškarca. Nema naglih i brzih pokreta. Ako muškarac u ovoj fazi ne ume da odlozi završetak, pritisnite ga u tačku gde se nalazi koren penisa kako biste zaustavile ejakulaciju. Zatim možete nastaviti tamo gde ste stali.

Vrhunac ne mora nužno biti orgazam

Kao što smo već naglasili, orgazam kod "sporog seksa" nije u prvom planu. Međutim, to ne znači da ga nema ili ne sme biti. Stručnjaci su čak uvereni da je pod ovim uslovima intenzivniji nego ikada. Slično je kao kod tantričkog seksa, dugotrajno odlaganje orgazma vodi ka sasvim novom intenzitetu vrhunca.

Nežan kraj

Na kraju seksa treba da bude isto kao i pre njega. Nemojte odmah da se rastanete i prepustite se svakodnevici, već se mazite i i dalje razmenjujte seksualnu energiju.

Izvor: Prva
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još