Klepton i Vinvud sutra u Beogradskoj areni

BEOGRAD, 8. juna 2010. (Beta) - Velikan električne gitare Erik Klepton (Eric Clapton) održaće u sredu koncert u Beogradskoj areni u tandemu sa Stivom Vinvudom (Steve Winwood), s kojim je pre 39 godina svirao u grupi "Blajnd fejt" (Blind Faith),

Ovi muzičari sa solističkim karijerama svetskog ranga su prošle godine krenuli na zajedničku turneju. Na njihovim koncertima može se čuti izbor Kleptonovih solo hitova, pesme kratkotrajnog ali uticajnog "Blajnd fejta", kao i pesme koje je Klepton snimio sa grupom "Derek end d dominouz" (Derek and the Dominos).

Klepton se prema mnogim kritičarskim listama smatra za jednog od najboljih gitarista svih vremena, i jedini je muzičar koji je u rokenrol "Kuću slavnih" primljen tri puta: kao solo izvođač i kao član grupa "The Yarbirds" i "Cream".

Vinvud, nekadašnji pevač "Blajnd fejta" i bivši član cenjenih grupa "Spenser Dejvis grup" (Spencer Davis Group) i "Trefik" (Traffic) bio je tokom 1980-ih vrlo istaknut vokalni solista, a 2008. godine je uvršten na 33. mesto najboljih pevača na svetu po izboru magazina "Roling stoun".

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.