JEDINSTVENI MUZIČKI PROJEKT NA DUBROVAČKIM 69. IGRAMA: "Arabeske" na Onofrijevoj fontani, "Terminator" na Orsuli

Privukavši veliku pažnju unutar dubrovačkog istorijskog jezgra, atraktivni program "Inside Out" počeo je kraj Velike Onofrijeve fontane interaktivnom izvedbom dinamičnog i kreativnog udaraljkaškog dueta I.N.K. Experiment Dua, koji čine vrsni udaraljkaši Ivana Kuljerić Bilić i Nikola Krbanyevitch i robotskog udaraljkaškog ansambla "Chimères Orchestra".

Robotski orkestar izum je francuskih autora okupljenih u kolektivu Reso-nance Numérique pod vodstvom Jeromea Abela, uz oblikovanje zvuka i softversku manipulaciju inženjera elektroakustike i umetnika Miodraga Gladovića. Ovi roboti, prvi su put korišteni kao deo eksponata u sklopu obeležavanja Evropskih dana nasleđa u Longueil-Annelu u Francuskoj 2011. godine.

Drugi deo večeri održao se u parku Orsula, koncertom mladog kvarteta "Chui", koji spojem savremene klupske plesne muzike i jazza, elektronike te beskompromisnim rock'n'roll pristupom, već uživa kultni status, a nastupa u sastavu: Toni Starešinić – klavijature i elektronika, Vojkan Jocić – sax & elektronika, Ivan Levačić – bubnjevi i Konrad Lovrenčić - bass.

Igre su podstakle posebnu muzičku saradnju između Chuievaca i I.N.K. Experiment Dua koji su pripremili i dve zajedničke numere. Druga zajednička tačka - kompozicija iz filma "Terminator" u posebnom "chuievskom" aranžmanu oduševila je festivalsku publiku u parku Orsula, a umetnici su najavili i snimanje ove zanimljive numere.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još