PET ZLATNIH PRAVILA: Podmladite lice jednostavnom tehnikom čupanja obrva

U proteklih nekoliko godina u modu su se napokon vratile lepe prirodne obrve koje na privlačan način uokviruju oči, a lice naizgled čine mlađim.

Nakon zahtevnih devedesetih u kojima su se obrve svakodnevno čupale kako bi izgledale poput tankih lukova, na snazi je prirodan izgled sa sloganom - "što gušće, to bolje, samo da je uredno".

Naravno, i guste obrve zahtevaju puno posla, koji počinje s najvažnijim korakom - čupanjem, pri kojem su najizglednije greške u koracima.

Da li sanjate o predivno počupanim obrvama koje sami možete da oblikujete i kod kuće, usvojite nekoliko zlatnih pravila koja će vam pomoći da postignete glamurozan izgled obrva, kakav neguju poznate devojke poput Kendal Džener i Ešli Grejem.

1. Vratite se korenima i naučite trik s olovkom

Ovaj trik je star, ali uvek pali! Ova jednostavna metoda u samo tri koraka pokazaće vam koji bi vam oblik obrva najbolje pristajao, prema crtama vašeg lica.

Prislonite olovku uz kost nosa i pogledajte gde se vrh olovke nalazi uz obrve. Na ovom mestu one bi trebale da počinju. Zatim od nosa okrenite olovku tako da se njena sredina nađe na sredini zenice oka. Vrh olovke koji se u tom trenu nalazi na obrvama, pokazaće vam gde bi trebala da bude njihova najviša tačka. Nakon toga okrenite olovku prema spoljašnjoj ivici oka i označite tačku na kojoj se vrh olovke u tom trenutku nalazi na obrvama. Na tom mestu one bi trebale da se završavaju.

2. Očistite dlačice

Nikad nemojte čupati iscrtane obrve - velika je verovatnost da ćete pogrešiti i počupati previše ili u pogrešnom obliku. Stručnjaci tvrde da su čiste, nenašminkane obrve najbolje za oblikovanje.

3. Nabavite belu olovku

Pre čupanja, belom olovkom iscrtajte oblik koji želite da dobijete. Taj šablon će vam pomoći da dobijete rezultat kojem ste se nadali, i da izbegnete efekat različitih obrva.

4. Uložite u kvalitetnu pincetu

Bez tog, osnovnog alata, teško je lepo počupati i oblikovati luk obrva.

5. Poštujte "pravilo s dve dlake"

Stručnjak za obrve Keli J. Bartlet za portal "In Style" otkrio je jednostavan trik: "Nikad nemojte čupati više od dve dlake odjednom, jer ćete u protivnom lako preterati".

Izvor: Gloria.hr
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.