Miloš Simović još nije nađen

ZAGREB, 9. Juna 2010. (Beta) - Hrvatska policija u noći između utorka i srede je locirala stanove u kojima su boravili srpski kriminalci, ali još nije našla Miloša Simovića, osumnjičenog za pokušaj ubistva Sretka Kalinića, izjavio je u sredu portparol hrvatske policije Krunoslav Borovec.

Jedan od optuženih za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića, Sretko Kalinić je u utorak ranjen vatrenim oružjem na zagrebačkom jezeru u Rakitju, a policija je za pokušaj ubistva osumnjičila Miloša Simovića, još jednog od optuženih za ubistvo Đinđića. Obojica su u bekstvu od ubistva srpskog premijera 12. marta 2003. godine.

"Tokom noći smo locirali stanove u kojima su boravili pripadnici kriminalnog miljea, napravljene su određene provere, ali za sada tamo nije zatečen Miloš Simović", rekao je Borovec. Borovec je novinarima rekao da je policija imala informacije da su Kalinić i Simović u Hrvatskoj, ali nije znala gde. Potvrdio je da je Kalinić razgovarao s policijom, ali nije želeo da otkrije sadržaj razgovora jer su to infomacije korisne za istragu.

Pogledajte još