JEDAN SIN IM PREMINUO, DRUGI TEŠKO BOLESTAN: Petar Jelić sa suprugom Aleksandrom vodi bitku za Vukovo ozdravljenje

Foto: Andreja Damnjanović/Instagram

- Sve najgore što je moglo da nam se dogodi, dogodilo nam se. Umrlo nam je prvo dete, drugo se jedva izborilo za život i ostale su posledice koje se trudimo da prevaziđemo - kaže Petar Jelić koji i posle svega ume da se smeje.

U Švedskoj su od ove godine. Supruga je dobila i posao tamo, predaje kao profesor muzike. Uskoro bi i Petar trebalo da se zaposli, a sve vreme uspevaju da održe i muzičku školu koju imaju u Novom Sadu, kao i sve obaveze koje se tiču "Yu grupe". Ipak, njihova najveća briga je upravo Vuk kome su se najviše posvetili.

- Bila je to svakodnevna borba. Vukove oči smo uspeli da vidimo dvadeset drugog dana od rođenja, dok smo mu glas čuli tri dana kasnije - kaže supruga Petra Jelića za "Gloriu".

Danas, Vuk ima dve i po godine. Prvih godinu dana živeo je u bolnici, imao je osam operacija.

- Kada sam prvi put postala majka doktori su mi da li da potpišem papir da dete živo napušta bolnicu i ostale formalnosti, a morali smo to da učinimo kako bismo ga prebacili u Institut za majku i dete. Meni kao majci stavili su teret na dušu da mi je dete urmrlo kao nesrećan slučaj i s time sam morala da živim tri godine. Posle je bilo bitno da vratimo osmehe na lica, da bismo nastavili dalje. Onda smo dobili Vuka i već prve noći započeli borbu za život. Nekoliko sati posle njegovog rođenja primetili smo da poprima čudnu boju kože, način disanja bio je isti kao kod Viktora. Prepoznali smo simptome i odmah reagovali, i uspeli smo da ga spasemo - rekla je Aleksandra, Petrova supruga.

Dok je bio u bolnici prvih nedelju dana majka nije imala snage da ga vidi, a najviše zbog toga jer prognoze nisu bile dobre. Ostajala je u kolima dok je Petar sa Vukom, i plakala... Posle nedelju dana rekla je sebi da ne može više tako i da mora da se promeni.

- Petar je insistirao na tome da Vuk treba da zna samo ono što mu mi roditelji nudimo i da to ne smeju biti suze i strah - rekla je Aleksandra.

Njih dvoje danas više nemaju strahove i nadaju se da će medicina uspeti da otkrije o kakvom se oboljenju kod njihovog sina radi.

- Najvažnije nam je da Vuk sada izgleda fantastično, da je on jedno nasmejano dete, jer smo to uspeli da mu prenesemo. Sve je u stavu, ostalo je samo forma - rekao je Petar u pomenutom intervjuu.

A post shared by sAska&zVuk (@alexjelic) on

Izvor: Blic.rs/Gloria
Foto: Andreja Damnjanović/Arhiva Hello!; alexjelic/Instagram

Pogledajte još