KRALJICE STILA: 12 tajni savršeno doteranih žena

1. Nikada ne nasedaju na očite trendove. Dok neki čekaju svaku sezonu kako bi u radnjama nabavili onaj jedan prepoznatljivi trofejni komad koji vrišti “u trendu sam”, žene sa stilom ne žele biti tako nemaštovite. Ne nose najpopularniju torbu sezone samo zato što je ona hit ili 'must have' odevni komad po preporuci zvezda.

2. Kvalitet, a ne kvantitet, njihova je mantra. One nemaju ormare krcate stvarima. Tokom rasprodaja ne podležu impulsivnoj kupovini i nagonu da kupe jedan model majice u svim bojama samo zato što je snižen za 50 posto. Kupuju namenski i organizovano.

3. Opsednute su košuljama. Košulju možda povezujete isključivo s formalnim situacijama, ali žene sa stilom znaju da je to jedan od najsvestranijih odevnih predmeta. Nonšalantno je nose na plažu u raskopčanoj verziji i na poslovni sastanak upasanu u 'pencil' suknju. Omiljena su im košulje bele i svetloplave boje.

4. Vole cipele više od torbi. Više pažnje posvećuju onome što nose na nogama umesto onoga što im visi s ramena. Kada imaju prave cipele, ostatak kombinacije jednostavno se iskombinuje sam od sebe. Tokom dana vole jednostavne cipele s ravnim đonom ili niskom petom. Uveče puštaju mašti na volju i biraju šarolike modele, od onih s baršunastim mašnama i zlatnim vezom do modela sa zmijskim uzorkom.

5. Imaju šesto čulo za nove, neisforsirane modne brendove. Ono je novi dizajner o kome svi pričaju? Žene sa stilom znaju za njega već mesecima. Otkrile su ga slučajno, baš kao i većinu drugih brendova čiju odeću vole da ponesu.

6. Ne zamaraju se frizurom. U frizerskom salonu ne traže šišanje po ugledu na nekoga, njihova frizura je jednostavno – njihova. Ne koriste peglu za kosu, jer bi to izbacilo sav karakter iz njihove kose. Sve ono što većina nas mrzi kod svoje kose (sede, po koji ispucali vrh ili masni pramen) one prihvataju i "rešavaju" najobičnijim vezanjem kose u rep.

7. Dosledne su. Ne zaljubljuju se u brendove, nego u dizajnere koji stoje iza njih, prate njihov rad čak i nakon njihovog prelaska u drugu modnu kuću.

8. Imaju pulover u mornarskoplavoj boji za svaku priliku. Kada ne znate šta biste sami sa sobom i svojom odevnom kombinacijom, prebacite plavi pulover preko košulje. S okruglim izrezom, V-izrezom, kratki ili dugi, u dnevnim i u večernjim prigodama. Pulover mornarskoplave boje je komad koji one obožavaju.

9. Ne nose jeftin nakit. Kao i kod odeće, kod nakita primenjuju mantru o kvalitetu i kvantitetu. Radije će potrošiti novac na dva-tri kvalitetna i skuplja komada. Izbegavaju 'statement' komade i vole isključivo decentni nakit.

10. Paze na kožu i ne nose naglašenu šminku. Na prvi pogled učiniće vam se da uopšte nemaju šminku na licu, ali to je mala varka. Drugi pogled otkriće 'nude' senku, crtu ajlajnera tanku poput igle i samo trunku stručno nanesene maskare. Zlatni standard lepote za njih je lepa i zdrava koža.

11. Njihovo donje rublje pre svega je funkcionalno. Biraju jednostavan grudnjak boje kože, koji se ne vidi ispod odeće i najobičnije gaćice.

12. Ne prave radikalne promene u svom izgledu. Baš kao i svi drugi ljubitelji mode, uzbuđene su zbog nove sezone, ali to ne znači da će odmah isprazniti svoj ormar i izbaciti iz njega prošlosezonsku odeću. Isprobaće samo one trendove koji im pristaju, a one druge će ignorirati.

Izvor: Lepota&Zdravlje
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još