U SARADNJI SA FONDACIJOM “CABOGA STIFTUNG”: Završen ciklus majstorskih radionica na 69. Igrama

Ova radionica deo je projekta pod nazivom Partitura, a voditelji su, uz slavnu portugalsku pijanistkinju, bili i Miloš Popović, pijanista pokreta Partitura te Giuseppe Ravì, osnivač Respiro e Movimento®. Naglasak radionica u okviru projekta Partitura je na prenosu znanja već u skladu s društvenim i kulturnim ciljevima projekta, što nije samo podela tehnike i znanja već i izoštravanje muzičke osetljivosti kao i stvaranje sopstvenog odnosa s muzikom. Radionica je okupila mlade nadarene muzičare; 6 aktivnih polaznika, 2 pasivna te 3 slušača uzrasta od 17 do 32 godine, koji su u Dubrovnik stigli iz Poljske, SAD-a, Tajvana i Hrvatske.

Bila sam na mnogo majstorskih radionica, ali ovo je prvi put da sam u ovako prijateljski nastrojenom i toplom okruženju. Svi smo jako bliski, sarađujemo i otkrivamo nove stvari zajedno – kazala je polaznica radionice Điana Peng.

Uz polaznike koji su izveli izbor iz repertoara radionice, na koncertu u Dvoru nastupili su i njihovi mentori Marija Žoao Pires i Miloš Popović, koji su oduševljenu publiku nagradili i muzičkim dodatkom, odsviravši Romansu u a-molu  Sergeja Rahmanjinova zajedno s polaznicom Đianom Peng koja je zaključila službeni deo sinoćnjeg programa.

Uz pijanistkinju Mariju Žoao Pires, sedmodnevne radionice su na 69. Igrama održali i violinista Stefan Milenković kao i tenor Krešimir Špicer, a zahvaljujući donaciji fondacije Caboga Stiftung i u saradnji s Umetničkom školom Luke Sorkočevića. Dubrovačke letnje igre majstorske radionice provode u skladu sa svojom misijom koja naglasak stavlja na edukacione programe za mlade umetnike.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.