Potvrđeno da je uhapšen Miloš Simović

ZAGREB, 10. juna 2010. (Beta) - Srpska policija je utvrdila da je muškarac koji je jutros uhapšen prilikom ilegalnog prelaska hrvatsko-srpske granice u Morovićima kod Bajakova Miloš Simović, jedan od osuđenih za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića, izjavio je novinarima portparol hrvatske policije Krunoslav Borovec.

Borovec je na konferenciji za novinare rekao da je Simovićev identitet utvrđen danas pre podne i podsetio da prilikom hapšenja Simović kod sebe nije imao dokumenta.

Policija u Hrvatskoj ga traži zbog sumnje da je pre dva dana kod zagrebačkog jezera u Rakitju ranio jednog od osuđenih za ubistvo Đinđica, Sretka Kalinića. Borovec je rekao i da je Simović zatečen iscrpljen i neugledan dok je pešice pokušavao da pređe neprohodni prolaz.

On je odbacio nagađanja da je hrvatska policija namerno pustila Simovića da pređe granicu kako bi ga uhapsila policija Srbije. Borovec je rekao i da je prilikom pretresa stanova u kojima su boravili srpski kriminalci u Zagrebu utvrđeno da je njihov boravak u Hrvatskoj finansiran iz Srbije.

Pogledajte još