Tadić ima samo platu, premijer ima akcije i štednju

BEOGRAD, 10. juna 2010. (Beta) - Predsednik Srbije Boris Tadić ima mesečnu platu u iznosu od 142.944 dinara, i to su svi njegovi prihodi i imovina koji se mogu videti na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije koja je nadležna da vodi Registar imovine i prihoda javnih funkcionera.

Agencija je u četvrtak objavila Izveštaj o imovini i prihodima 700 najviših funkcionera u Srbiji - predsednika, članova Vlade Srbije, parlamenta, kao i gradonačelnika i predsednika opština. U Izveštaju nisu objavljeni podaci o iznosu ušteđevine koji funkcioneri imaju u bankama ili drugim finansijskim organizacijama u Srbiji i inostranstvu, već je samo označeno da li je imaju ili nemaju.

Predsednik Vlade Mirko Cvetković je prijavio platu u iznosu od 131.000 mesečno, da ima štednju, ali nije objavljen njen iznos, kao i da poseduje 100 odsto akcija u S-tabaku, čija je nominalna vrednost 730,58 eura. Premijer ima dva stana - dvoiposoban od 71 metara kvadratnih koji je stekao otkupom i jednoiposoban od 48 metara kvadratnih koji je dobio na poklon od roditelja i sestre, kao i automobil marke volno S60 iz 2006. godine.

Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, pored plate od 146.723 dinara, prijavio je da ima depozite ili štednju u bankama, kao i da je vlasnik 90 kvadratnih metara stana veličine 119 metara kvadratnih, koje je stekao otkupom.

Potpredsednik vlade i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić je prijavio prihode od plate - 109.318 dinara i 28.616 koje dobija na osnovu članstva u Upravnom odboru Agencije za osiguranje depozita. Takođe je prijavio da ima štenju ili depozite u bankama, kao i da je vlasnik pet akcija NIS-a nominalne vrednosti 2.500 dinara koje je dobio beslatnom podelom akcija.

Pogledajte još