Saradnja policija Argentine i Srbije

BEOGRAD, 10. juna 2010. (Beta) - Memorandum koji će olakšati saradnju srpske i argentinske policije u borbi protiv organizovanog kriminala i ilegalne trgovine narkoticima potpisan je danas u Argentini.

Memorandum o razumevanju MUP-a Srbije i Ministarstva pravde, bezbednosti i ljudskih prava Argentine potpisali su ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić i argentinski ministar pravde, bezbednosti i ljudskih prava Hulio Alaka, saopštio je u četvrtak MUP Srbije.

Alaka je naglasio da je Srbija jedna od retkih zemalja u Evropi sa kojom Argentina ima potpisan ovakav Memorandum. On je naveo i da je na osnovu informacija srpske policije u Argentini u proteklom periodu uhapšeno više lica i zaplenjena velika količina narkotika.

Tokom boravka u Južnoj Americi Dačić je potpisao i Memorandum o razumevanju sa ministrom pravde Brazila Luišom Baretom. Potpisivanje Memoranduma o razumevanju sa zemljama Latinske Amerike omogućiće srpskoj policiji intenziviranje direktne saradnje i razmenu operativnih informacija u borbi protiv organizovanog kriminala i trgovine drogom, sa policijama tih zemalja, navodi se u saopštenju.

Pogledajte još