Svesni smo važnosti meča sa Ganom

BEOGRAD, 11. juna 2010. (Beta) - Kapiten srpske fudbalske reprezentacija Dejan Stanković i napadač Marko Pantelić saglasili su se u petak da je prvi meč u nedelju na Svetskom prvenstvu ključan i da će od rezultata utakmice s Ganom zavisiti dalji razvoj situacije u grupi.

Na konferenciji za novinare, Stanković je rekao da ta utakmica može da bude prekretnica i da eventualna pobeda Srbije može biti "vetar u leđa" reprezentaciji, zbog čega igrači taj meč shvataju "kao malo finale" Svetskog prvenstva.

Pantelić je rekao da su svi igrači koncentrisani na prvi meč protiv Gane jer znaju koliko je taj meč važan, ali da su i svesni da se radi o jednoj od najozbiljnijih timova sa afričkog kontinenta zbog čega postoji "određena tenzija" u ekipi.

Konferenciju za novinare obeležile su brojne primedbe srpskih izveštača koji su se požalili na obezbeđenje reprezentacije zbog čega, kako su rekli, ne mogu da obavljaju svoj posao na uobičajeni način niti da normalno komuniciraju sa reprezentativcima u objektima za trening.

Pogledajte još