Pozorišni festival Infant od 25. juna u Novom Sadu

NOVI SAD, 10. juna 2010. (Beta) - Internacionalni festival alternativnog pozorišta i novog teatra (INFANT) biće održan u Novom Sadu od 25. juna do 2. jula, uz učešće pozorišta iz devet zemalja, saopštili su organizatori.

Izvršni producent festivala Simon Grabovac rekao je na konferenciji za novinare u Novom Sadu da je ovo jedini festival koji se bavi otkrivanjem novih tokova u teatru za koje se očekuje da će u budućnosti postati središnji tok pozorišne produkcije.

"Iako su finansije festivala ove godine smanjene za 50 odsto, tako da na raspolaganju imamo samo oko deset miliona dinara, pokušali smo da održimo suštinu Infanta, a to je njegova različitost, internacionalnost i kvalitet", rekao je Grabovac. Dodao je da će na repertoaru biti 16 predstava, od kojih će četiri prvi put biti odigrane i pod otvorenim nebom.

Infant se ove godine održava 37. put, a na njemu će nastupiti pozorišne trupe iz Mađarske, Španije, Bugarske, Velike Britanije, SAD, Izraela, Češke, Italije i Srbije. Program, satnice i cene ulaznica organizatori će saopštiti pred sam festival.

Pogledajte još