2CELLOS NAJAVLJUJU NOVI ALBUM: "Let There Be Cello" u prodaji od 19. oktobra

Hrvatski duo Luka Šulić i Stjepan Hauser, poznatiji kao 2CELLOS, ove jeseni, objaviće svoj novi studijski album, Let There Be Cello (Sony Music Masterworks/Menart). Nakon albuma "Score" (2017), na kome se duo "dohvatio" kultnih filmskih kompozicija, "Let There Be Cello" će istraživati širi i raznovrsniji katalog u kome će akcenat biti na njihovom izvođenju koje uvek probija granice.

- Uvek smo govorili da želimo da razbijemo zablude o čelu i muzičkim granicama - govore 2Cellos.

- Ovaj album to i pokazuje. Inspiraciju smo nalazili na raznim stranama, od pop hitova do bezvremene, klasične muzike, od klasičnog roka do filmske muzike. Ovaj album nudi puno toga, uključujući i našu originalnu muziku. Nema pravila, samo neka bude čelo - dodaju muzičari.

"Let There Be Cello" koproducirali su Šulić i Hauser, zajedno sa Filipom Vidovićem, a kolekciju pesama uključuju i dve vrsne obrade velikih prošlogodišnjih pop hitova – Ed Širanovu "Perfect" i "Despacito" Luisa Fonsija, omiljeni spot 2Cellos fanova, koji je ukupno prikupio preko 30 miliona pregleda na njihovom YouTube kanalu.

Poznato je da Luka i Stjepan jako vole dobru gitarsku muziku, pa će se na novom albumu naći i obrada kultne "Eye of the Tiger" grupe "Survivor" kao i neprevaziđeni hit grupe "The White Stripes", "Seven Nation Army", koji su kao duo premijerno izveli na finalu UEFA Lige Šampiona u Ukrajini. Nove visine u njihovom viđenju sviranja čela, donose obradama proslavljenih klasika poput "Imagine" Džona Lenona, "Hallelujah" Leonarda Koena, ali i u nikada pre izvođenim, njihovim originalnim kompozicijama, "Concept2" i "Cadenza", koje pružaju potpuno novo iskustvo u slušanju 2Cellos.

Da bi fanovima pružili uvid u novo muzičko poglavlje svoje diskografije, 2Cellos su danas objavili svoje izdanje Vivaldijeve "Oluje" ("Četiri godišnja doba: Leto"). Spot za pesmu snimili su u Hrvatskoj, na vrhu stenovitog brda, sa munjama i gromovima i kišom, a dinamične kamere na pravi način prate dramu i napetost koja se krije u Vivaldijevoj kompoziciji.

- Volimo dramu kod Vivaldija. Zato smo želeli da donesemo 2Cellos oluju u jedno od njegovih najpoznatijih radova - objašnjavaju 2Cellos i dodaju:

- Bila nam je potrebna odgovarajuća dramatična i prelepa lokacija za video spot i našli smo takvu, blizu Pule. Ovde je leto, ali oluja stiže.

Premijerno, sa budućeg albuma, duo je objavio svoje "naelektrisano" izvođenje Vivaldijeve "Oluje".

2CELLOS – LET THERE BE CELLO

Datum izlaska: 19. oktobar 2018

Redosled pesama:

1. Concept2
2. Eye of the Tiger
3. Pirates of the Caribbean
4. Cadenza
5. Hallelujah
6. Perfect
7. Vivaldi Storm
8. Whole Lotta Love
9. Seven Nation Army
10. Asturias Meets Carmen
11. Despacito
12. The Show Must Go On
13. Imagine
14. Champions Anthem

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još