STIGAO NASLEDNIK: "Star Trek Discovery" izabrao Spoka!

"Star Trek Discovery" je u svoju glumačku postavu doveo Itana Peka, koji će postati treća "inkarnacija" Spoka u franšizi, a gledaćemo ga u drugoj sezoni serije.

Pek će tumačiti Vulkanca kojeg je proslavio pokojni Leonard Nimoy, a "štafetu" preuzeo Zakari Kvinto u ponovljenom serijalu filmova.

Ovog glumca smo gledali u “That '70s Show” (kao mlađu “verziju” Kelsa), “Madame Secretary”, “Gossip Girl”, a pozajmio je i glas Gabrijelu Tornu u igrama “Halo 4” i “Halo 5: Guardians”, piše portal “IGN”.

Ono što je možda interesantnije od njegovih uloga jeste da je u pitanju unuk jedne od najvećih legendi Holivuda, Gregorija Peka.

Pek se nedavno zahvalio preko Tvitera porodici Nimoj, od koje je dobio blagoslov za ulogu koja će verovatno da mu definiše karijeru.

Izvršni producent Aleks Kurcman najavio je da će Spok da se pojavi u drugoj sezoni kao oficir za nauku kapetana Pajka, glave USS Enterprise, koji će se udružiti sa Majklom Brnamom i ostatkom posade "Diskaverija".

- U 52 godine na televiziji i filmu, u paralelnom i "duplom" univerzumu, gospodin Spok ostaje jedini član posade koji je sveprisutan u franšizi 'Zvezdane staze' - objašnjava Kurcman.

- Legendarni Leonard Nimoj, a potom i sjajni Zakari Kvinto, doneli su neuporedivu humanost liku koji će zauvek biti rastrzan između logike i emocije - dodao je on.

- Mesecima smo tražili glumca koji bi takođe izneo svoju interpretaciju lika. Glumca koji bi, kao što su i oni, sa lakoćom otelotvorio Spokove nezamenljive vrline, pored logike naravno: empatiju, intuiciju, saosećajnost, ali i konfuziju i žudnju - nastavlja producent.

- Itan Pek je došao na audiciju sa svim tim kvalitetima, svestan svoje odgovornosti koju ima prema Leonardu, Zeku i prema fanovima, i spreman da odgovori na taj izazov i zaštiti Spokovo nasleđe. Zato smo oduševljeni što možemo da mu poželimo dobrodošlicu u našu porodicu - istakao je on.

"Zvezdane staze" su pune gorućih vesti u poslednje vreme, a jedina za koju možemo da kažemo da je važnija od Spoka jeste da se Patrik Stjuart vraća u uniformu kapetana Pikarda u novoj seriji "Zvezdane staze".

Druga sezona "Diskaverija" biće premijerno prikazana tokom januara 2019. godine.

Izvor: Novosti online
Foto: Promo

Pogledajte još