MILENA DRAVIĆ EMOTIVNO O POKOJNOM GAGI NIKOLIĆU: Nedostaje mi, da mu se nasmejem, da mi uzvrati onaj njegov pogled i namigne!

Foto: Mirko Tabašević/Hello!/Arhiva

Legendarna glumica Milena Dravić bori se sa bolešću, a snagu joj daje sećanje na njenog pokojnog supruga, neprežaljenog velikana naše kinematografije Dragana Nikolića.

- Veliku podršku u životu imala sam u mom suprugu. Mnoge lepe stvari su mi se dogodile zahvaljujući njemu. Dragan je još tu za mene. To nije moja fikcija. Bez tog osećaja da je tu ne znam da li bih mogla dalje. Nedostaje mi, da mu se nasmejem, da mi uzvrati onaj njegov pogled i namigne - počela je priču glumica.

Milena je smrt glumca Nebojše Glogovca doživela kao da joj je umro sin, jer ga je posmatrala kao svoje dete.

- Posle Draganovog odlaska mnogo me je pogodila i smrt Nebojše Glogovca. Nisam imala dece, ali sam Glogovčevu smrt doživela kao da mi je sin umro. On je bio najbolji glumac srednje generacije. Njegova uloga u “Ustavu Republike Hrvatske” nešto je najbolje što je mogao da nam ostavi pre nego što je prebrzo otišao. I dan-danas se sećam kako smo za vreme bombardovanja 1999. snimali “Nebesku udicu”. On je igrao sina Kaju, a ja njegovu majku - objasnila je Milena.

Legendarna glumica bila je uz Gagu u najtežim trenutcima bili jedno uz drugo.

- Naš glumački posao oduzimao nam je mnogo vremena, onog koje je trebalo da provedemo zajedno. Trebalo je da više budem s njim. Mnogo smo radili, nekad išli iz filma u film, ali u najtežim trenucima bili smo upućeni jedno na drugo. Borio se kao lav, do poslednjeg daha. Voleo je život, bio je veliki džentlmen, stalno se trudio da me nasmeje. Voleo je decu. Voleo je prijatelje, imao ih je mnogo, i uvek ih je pomagao - rekla je Dravićeva i dodala:

- Šerbedžija je Draganov i moj veoma dobar prijatelj. U životu se nebrojeno puta pokazao velikim u našem prijateljstvu. Hvala mu za reči da sam ja sami film i da su moje oči jugoslovenski film. Ima istine u tim rečima. Kada sam bila u Puli, otišla sam do Fažane da vidim gde je Draganov čamac. Već se smrkavalo, tražili smo čamac, ali sam se umorila i morala sam da sednem. Posle nekog vremena prišao mi je jedan ribar i rekao: “Gaga je”, misleći na čamac, “na Brionima. Odvezao se pre deset dana" - zaključila je Milena.

Izvor: Gloria.rs
Foto: Mirko Tabašević/Hello!/Arhiva

Pogledajte još