PREVAZIĐENI BEAUTY TRIKOVI: Tri mita u koje i dalje bespogovorno verujemo

Većina nas veruje kako zna sve potrebne trikove za održavanje najbolje nege kože ili najbolji make-up. Ipak, to ne znači da i dalje treba da nastavimo verovati u neke mitove o 'beauty' rutini koji jednostavno ništa ne rade za našu lepotu.

U ove 'beauty' mitove odmah možete da prestanete da verujete:

1. Pravi proizvodi mogu izbrisati pore s vašeg lica

Iako brojni proizvodi tvrde da će očistiti ili smanjiti, pa čak i izbrisati vaše pore, to jednostavno nije istina. Pore su strukturni deo vaše kože, a iako mogu biti veće ili manje, ne mogu biti uklonjene ili izbrisane s lica. Ponekad mogu biti zapušene ili iziritirane, a njihova veličina najčešće je određena na genetskoj bazi. Neke formule mogu privremeno smanjiti pore uklanjanjem masnoća u njima, ali vremenom će se one opet proširiti.

2. Kosa će vam brže rasti ako je češće šišate

Često šišanje može doprineti zdravijoj kosi, ali nema ulogu u rastu kose. Šišanje može pomoći da smanjite ispucale krajeve, ali ako merite dužinu kose od korena do vrhova, videćete da vam to nije pomoglo pri rastu kose.

3. Pasta za zube može vam pomoći sa aknama

Pasta za zube samo vam može pogoršati probleme s tenom. Ovaj mit popularan je jer je pasta za zube svima dostupna i jer ima antibakterijska svojstava, zato ljudi imaju utisak da čiste lice od akni. Ipak, pasta za zube može napraviti probleme s pH ravnotežom vaše kože i isušiti prirodna ulja iz nje.

Izvor: Lepota&Zdravlje
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još