ZADRUGA 2 ILI PRAVA VENECIJA? Željko Mitrović dovezao flotu brodova u Šimanovce

Željko Mitrović je danas sačekao prvi deo flote jahti, brodova, čamaca i skutera koji će ploviti u morskom zalivu njegovog imaginarijuma poznatijeg kao Zadruga 2.

Učesnici ovog epohalnog projekta televizije Pink, i nedvosmisleno najvećeg u istoriji svetske televizije, imaće na raspolaganju preko 40 različitih plovnih objekata koje će koristiti za prevoz, ali i veliki broj zadataka kao i takmičarskih igara na vodi.

Zanimljivo je da će Zadrugom ploviti i veliki broj unikatnih plovila kao što je brod Kolumbo i gondole koje se specijalno proizvode za Zadrugu 2.

Da podsetimo pored mnogobrojnih revolucionarnih i epohalnih tehnčkih rešenja koja će Željko Mitrović primeniti u Zadruzi 2 je i nekoliko mlaznih odela.

Biće to realizacija, do ovog projekta, samo u mašti moguće ideje o letećim ljudima. Odela koja će koristiti Veliki Šef, njegov asistent i bezbednosne službe Pinka, poseduju pet mlaznih motora i lete na visinama do četiri kilometra.

Najmodernija oprema i najvrednija rekvizita svakodnevno stiže. U Pinkov filmski kompleks stiglo je desetine oldtajmera kako bi se što autentičnije prikazao period sa početka XX veka.

Na projektu pored domaćih autora na čelu sa Željkom i Milicom Mitrović, Radetom Mihajlovićem i Dušanom Demićem, radi i oko 200 slikara, vajara i klesara iz Italije, Francuske i Britanije kako bi sagradili kneževinu u kojoj će živeti skoro 50 Zadrugara.

Željko Mitrović sa projektom Zadruga 2, u bajkovitom Imaginarijumu sagrađenom kao kombinacija Venecije, Firence i Monaka, pokušaće da spoji i tri epohe - početak XVI, XX i XXI veka.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još