Grupa D: Antić nije potpuno nezadovoljan igrom

PRETORIJA, 13. juna 2010. (Beta) - Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić ocenio je da je njegova ekipa pretrpela veliki udarac u večerašnjem porazu od Gane u Pretoriji u prvom kolu Grupe D Svetskog prvenstva, ali i da nije sasvim nezadovoljan igrom tima.

"Poslednji utisak o meču, koji je zbog rezultata negativan za nas, donosi ocenu o meču koja nije realna... U jednoj izjednačenoj igri, sa dosta poštovanja između dve reprezentacije, odlučila je jedna greška", rekao je Antić na konferenciji za novinare posle poraza od 0:1.

Duel Srbije i Gane odlučila su dva detalja. Prvo je u 74. minutu Aleksandar Luković zaradio drugi žuti karton i isključenje, a devet minuta kasnije Kuzmanović je igrao rukom u svom kaznenom prostoru i skrivio penal koji je iskoristio Asamoa Gijan.

"Ne bih rekao da smo se uplašili. Normalno tenzija početka prvenstva. Nijednog trenutka nismo imali velikih problema do isključenja Lukovića, koje bilo izuzetno rigorozno, kao i žuti karton za Žigića. Dovelo nas je u situaciju moranja, što je uticalo na krajnji rezultat. Odlučila je jedna greška i sreća koju je protivnik imao, a mi ne", izjavio je Antić na konferenciji za novinare u Pretoriji.

pro/

Pogledajte još