PRAZNIK NADE I VERE U BOLJU BUDUĆNOST: Predsednik Srbije i ministri čestitali vernicima Kurban bajram

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas islamski praznik Kurban-bajram reis-ul-ulemi Islamske zajednice Srbije Seadu Nasufoviću, predsedniku Mešihata Islamske zajednice u Srbiji Mevludu Dudiću i svim vernicima, uz želju da praznične dne provedu u sreći i miru.

- Povodom velikog islamskog praznika Kurban-bajrama, svim vernicima Islamske zajednice Srbije i Vama lično upućujem najsrdačnije čestitke. Želim Vam da praznične dane provedete u porodičnoj sreći, miru, radosti i duhovnom blagostanju - poručio je predsednik Vučić povodom Kurban bajrama.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić čestitao je danas Kurban-bajram reisu-l-ulemi Islamske zajednice Srbije Seadu Nasufoviću, predsedniku Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftiji Mevludu Dudiću i građanima Srbije koji slave ovaj verski praznik.

- U ime Ministarstva spoljnih poslova i u svoje lično ime Vama i svim građanima islamske veroispovesti upućujem najsrdačnije čestitke povodom velikog verskog praznika Kurban-bajrama sa željom da ga provedete u miru, spokoju i radosti u krugu svojih voljenih. Bajram nas iznova podseća na neprolazne vrednosti uzajamnog uvažavanja i poštovanja, ali i jedinstva i zajedništva. Neka nas ovaj praznik nade i vere u bolju budućnost, podseti da samo složno i zajedno možemo naći mudrosti, snage i razumevanja u odgovornom rešavanju dilema i izazova koje nam donosi vreme u kojem živimo radi sigurne budućnosti naše države i društva - navodi se u čestitki šefa srpske diplomatije Ivice Dačića.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević čestitao je danas islamski praznik Kurban - bajram svim vernicima Islamske zajednice Srbije.

- Želim Vam sreću i mir na današnji dan, da ga provedete u radosti i duhovnom blagostanju - poručio je ministar Đorđević.

Izvor: Tanjug
Foto: Goran Zlatković

Pogledajte još