Multimedijalnim događajem zvanično počinje K4LEIДO5KOP kulture u Novom Sadu

30 minuta umetnosti označiće početak Kaleidoskopa kulture uz kombinaciju umetničkih formi koje realizuje tim mladih umentika, vođenih idejom zajedničkog kreiranja prostora i programa kulture. Oni će kroz različite umetnosti predstaviti jedinstvenu sliku raznolikosti Novog Sada. Na samom događaju nastupiće pijanistkinja Beogradske filharmonije Nada Kolundžija, dok će kao specijalni gost nastupiti poznati multiinstrumentalista i pevač, Slobodan Trkulja.

Novosađani ali i posetioci Novog Sada, do kraja septembra uživaće u preko 400 programa u kojima učestvuje više od 1000 domaćih i stranih umetnika, na više od 80 lokacija u saradnji sa 60 organizacija. Tako Novi Sad dobija leto bogato kulturnim dešavanjima u jedinstvenom obliku, obliku Kaleidoskopa.

Kaleidoskop – novosadsko delo kulture zajedništva će u narednih pet nedelja predstaviti brojne postojeće, ali i nove sadržaje. Kroz arhitekturu, književnost, izvođačku umetnost, primenjenu i vizuelnu umetnost publika će uživati u nesvakidašnjim performansima inostranih i domaćih umetnika na više od 80 lokacija. Samo neki od zanimljivh programa Kaleidoskopa su otvaranje novih mesta – Češki magacin, Korzo i Eđšeg, muzički koncerti od klasične do rok muzike, pozorišne predstave “Krvave svadbe”, ”Pepeljuga”, lutkarska predstava za odrasle “Zatvorenik i šestoprsti”, savremeni cirkus, interesantne izložbe širom Novog Sada kao što su “Saputnici”, “Nova mesta”, medijske instalacije, savremeni ples, film prikazan na tradicionalne i još do sada neviđene načine i brojne druge sadržaje.

Više o prorgamima možete pronaći zvaničnoj veb prezentaciji: www.kaleidoscope.rs

Pogledajte još