Treba biti najbolji kad je najteže

JOHANESBURG, 14. juna 2010. (Beta) - Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić priznao je u ponedeljak da je poraz od Gane njegovoj ekipi oduzeo mnogo samopouzdanja, i ukazao da treba biti najbolji kada je najteže.

"Možete da zamislite atmosferu u timu. Rezultat nam je oduzeo mnogo samopouzdanja... Moramo sada da se podignemo. Pravi šampioni pokazuju najviše kada je najteže", rekao je Antić novinarima u Johanesburgu posle jučerašnjeg poraza od Gane 0:1.

Antić je ponovio da Srbija nije igrala toliko loše kakav je krajnji utisak, već da joj je nedostajalo sreće.

"Činjenica je da smo igrali više srcem nego glavom...Očekivali smo veću dominaciju, posebno na spoljnim pozicijama, ali nas je rival tu zatvorio. Nije nam dozvolioo da pružimo više. Gol smo primili u periodu igre kada smo bili najbolji... Rezultat nije bio posledica naše igre, tu nismo imali mnogo problema, posebno u odbrani", naveo je Antić.

Posebno teško poraz je pao Aleksandru Lukoviću, koji je isključen u 74. minutu, zbog čega neće igrati na narednoj utakmici Srbije, u petak protiv Nemačke, kao i Zdravku Kuzmanoviću, koji je igrao rukom u svom kaznenom prostoru i skrivio penal posle koga je Gana stigla do pobedničkog gola.

Pogledajte još