OGLASILA SE SLAĐANA TOMAŠEVIĆ: Postoje dokazi i snimak, sve ovo nanelo je nemerljiv stres mojoj porodici i meni!

Slađana Tomašević, voditeljka RTS-ove "Beogradske hronike", oglasila se po prvi put nakon incidenta sa svojim komšijama u zgradi, kada ju je jedna od komšinica ošamarila.

Nju je udarila ćerka predsednika skupštine stanara Bore Kuzmanovića, nakon što je, prema rečina komšija, pocepala papir sa oglasne table koji se ticao sastanka skupštine stanara. Na sastanku je, objašnjavaju komšije, trebalo da se razgovara o navodnoj nelegalnoj dogradnji stana voditeljke. Stanari navode da ju je Kuzmanović, inače ugledni profesor, pitao "Zar ćeš opet da cepaš papire Slađana?", a ona mu je odgovorila "Pocepaću ga, ko mi šta može?" i nastavila da viče.

- Na žalost, tačno je da se incident dogodio, naravno da sam o tom događaju odmah obavestila nadležne državne organe. Po nalogu Tužilaštva, uzeti su svi potrebni dokazi kao i video snimak sa sigurnosnih kamera zgrade, gde se više nego jasno vidi sam događaj. U vezi sa tim, nadležni organi rade svoj posao, i ja ne bih ništa dalje komentarisala. Sve ovo nanelo je nemerljiv stres mojoj porodici i meni - kazala je Tomaševićeva.

Ona je potvrdila i da u zgradi radi nadogradnju, ali je podvukla i da je sve to po zakonu.

- Što se tiče "pomenute nadogradnje", želim da naglasim da je sve urađeno u skladu sa zakonom i uz sve potrebne dozvole i saglasnosti, koje sam "ako je to uopšte nekome bitno", čekala više od 9 godina. Svesna svoje odgovornosti i posla kojim se bavim, nikada ne bih uradila ništa što je u suprotnosti sa bilo kojim zakonom - navela je voditeljka.

Ona je osudila nasilje i kazala da će sukob rasvetliti nadležni organi.

- Kao osoba koja se bavi javnim poslom osuđujem svaki vid nasilja kako fizičkog tako i psihičkog. Ovim povodom više neću davati izjave, kako bi nadležni organi u skladu sa zakonom neometano mogli da obave svoj posao - kazala je Tomaševićeva.

Povodom nedavnog incidenta u kome se pominje ime novinarske RTS Slađane Tomašević, koju je, prema pisanju medija, udarila stanarka zgrade u kojoj Tomaševićeva živi, a nakon prepirke u vezi sa nadogradnjom, reagovala je državni sekretar MUP-a Biljana Popović Ivković porukom da bilo kakav oblik nasilja ne sme biti društveno prihvatljiv.

- Kada je reč o napadu na Slađanu Tomašević, policija je odmah po prijavi obavila razgovor sa novinarkom, koja je prijavila da je napadnuta, kao i sa ženom na koju je ukazala da joj je nanela udarac u predelu glave. Policija je, takođe, obavila razgovor i sa komšijama i svedocima ovog događaja, a skinut je i snimak sa nadzornih kamera - rekla je Popović Ivković.

Ona je dodala da je detaljni izveštaj, sa snimcima, prosleđen nadležnom tužilaštvu na dalje odlučivanje.

- Tužilaštvo je, kaže, dostavilo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja, a policija će daljim radom utvrditi sve okolnosti ovog događaja, posebno da li ovaj incident ima veze sa njenom novinarskom profesijom - rekla je Popović Ivković.

Posebno je istakla da nikakav oblik nasilja ne sme biti društveno prihvatljiv, ne sme se tolerisati, niti opravdavati.

Izvor: Novosti/Tanjug
Foto: RTS - YouTube/PrintScreen

Pogledajte još