Razgovarale delegacije Hrvatskog sabora i Skupštine Srbije

BEOGRAD, 14. juna 2010. (Beta) - Delegacija Hrvatskog sabora koju je predvodio potpredsednik Sabora Neven Mimica, razgovarali su u ponedeljak u Skupštini Srbije s članovima Grupe srpsko-hrvatskog prijateljstva.

Kako je saopštila Skupštine, delegacija Hrvatskog sabora sastala se danas s predsednikom Grupe srpsko-hrvatskog prijateljstva u Skupštini Srbije Jankom Veselinovićem i članovima te grupe.

Veselinović i Mimica koji je ujedno i predsednik Odbora za evropske integracije i predsednik Grupe hrvatsko-srpskog prijateljstva u Hrvatskom saboru, složili su se da su teme koje su dve grupe pokrenule doprinele obnovi i intenziviranju saradnje dve zemlje.

Mimica i Veselinović su ocenili da se u odnosima Srbije i Hrvatske, od februara do danas, dogodilo više pozitivnih stvari i izrazili uverenje da će se taj uzlazni trend nastaviti i u budućnosti.

Dve delegacije razgovarale su i o procesu pristupanja EU i uslovima koje buduće članice Unije treba da ispune, a delegacija Hrvatskog sabora ponovila je spremnost da pomogne Srbiji na njenom putu ka Evropskoj uniji.

Pogledajte još