OŠTRO OSUDILA TELEVIZIJSKI SADRŽAJ: Biljana Obradović o poznatim ličnostima i zabrinutosti za buduće generacije!

Voditeljka Biljana Obradović priča o novoj sezoni emisije "Biljana za vas", saradnji sa svetskim zvezdama, "Partizanu” i svim stvarima, koje je zabrinjavaju i koje su za osudu.

Emisija "Biljana za vas" opstaje na televiziji već deset godina. Jedan je od retkih projekata, koji je toliko vremena prisutan na malim ekranima a i dalje privlači pažnju publike, bez obzira na to što nema stalnu "adresu".

Osim na Pinku 2 i Studiju B, gledaoci u Srbiji imaju mogućnost da ovu "lajfstajl" emisiju, prate na još 40 kanala, a dostupna je i u Bosni, Crnoj Gori i Republici Srpskoj.

Obradovićeva je stekla simpatije publike davnih dana kao lice nekada megapopularnog zabavnog formata "Siti", dok je muška srca osvojila, najpre, atraktivnim izgledom. Ništa manje nije omiljena ni kod kolega, čije je poštovanje "kupila" uradivši veliki broj ekskluzivnih intervjua sa najvećim svetskim zvezdama šou-biznisa.

Šta je ono na šta ste ponosni u vašoj karijeri?

- Nikad nisam morala da pravim kompromise i stvaram sadržaje u kojima se ne osećam dobro, već isključivo ono što mi privatno "leži". Posle toliko godina postojanja na televiziji najvažnije mi je da sam zadovoljna sobom, kao i da je to što radim isključivo iz sopstvenog zadovoljstva. Da bi "Biljana za vas" imala gledanost kakvu priželjkujem i bila dostupna širem auditorijumu, mora da se prikazuje na "jakoj" TV stanici sa nacionalnom frekvencijom. Za tri meseca garantujem da bi bila među omiljenima. Moja autorska emisija predstavlja prozor u svet i ogledalo kako treba da izgleda Srbija danas, kroz moderan i urban pristup ljudima i događajima, a najveći je izazov sve "upakovati" tako da priča ne bude dosadna.

Kakve novitete pripremate za predstojeću sezonu?

- Napokon ulazim u studio. Sadržaj je uvek bio ispred forme, ali je došlo vreme da zaokružim celu priču i da "Biljana za vas" postane ozbiljna studijska emisija. Kad istovremeno obavljate posao i producenta i voditelja i direktora marketinga, uvek nešto mora da trpi. Snimanje novih emisija počinje 15. septembra, a do tada, gledaoci mogu da uživaju u reprizama.

Da li ćete se od jeseni konačno skrasiti na nekom TV programu?

- Nažalost, to ne zavisi mnogo od mene, već od TV forme koja se plasira radi podizanja gledanosti na svim kanalima. Kad dođe vreme za masovnu promenu, sigurna sam da će moja emisija biti prva koja će dobiti dobar termin i "osvanuti" na nacionalnoj frekvenciji.

Najslavnija imena sa svetske javne scene bila su vaši sagovornici. Na koji dosadašnji intervju ste najponosniji?

- Na svaki koji sam uradila kao jedini novinar sa ovih prostora, što je otprilike 90 odsto. Za 20 godina napravila sam oko 700 razgovora sa poznatima. Tu spada i onaj sa Vinom Dizelom, Kijanuom Rivsom, Vudijem Alenom, a posebno sam ponosna na specijalni dvadesetominutni intervju sa Anđelinom Džoli i Paris Hilton.

Postoji li nešto što vam je profesija kojom se bavite uskratila u životu?

- Nisam tip za klasičan kancelarijski posao i smatram da radim ono što najbolje znam. Kroz novinarstvo sam stekla mnoga poznanstva i mogućnost da budem na mestima o kojima drugi samo sanjaju, i sve to isključivo svojom zaslugom. Ipak, ova profesija mi je donela mnogo stresa, tenzije i neizvesnosti. Ali i dalje guram.

Šta vam je veći izazov - kreiranje sadržaja emisije ili predstavljanje velikog fudbalskog kluba kakav je "Partizan"?

- Fudbal je daleko stresniji, jer zahteva neprestanu posvećenost uz amplitude emocija - od obožavanja do kritike i osude. To vas tera da pronađete balans i da držite konce u svojim rukama. Kao TV autorka i voditeljka mogu da budem seksi, zavodljiva i intrigantna, dok funkcija portparola kluba od mene zahteva da uvek budem korporativno jasna, pomalo konzervativna u oblačenju, rigidna u odnosima sa ljudima i da delujem u okviru strogo postavljenih granica.

Mada se bavi novinarskim zanatom, tvrdi da sve manje čita štampu, kao i da televizijski program prati tek da bi bila u toku sa dešavanjima jer je kako kaže ono što se emituje na pojedinim televizijskim programima za svaku osudu.

Postoji li nešto što vas posebno zabrinjava?

- U poslednje vreme sve je veoma površno. Kad vidim šta se sve emituje na televiziji, zapitam se šta će biti sa budućim generacijama i čemu možemo da se nadamo u vremenu koje tek dolazi.

Kako provodite slobodno vreme?

- Non-stop sam u fudbalu i sve radim za taj sport. Telefon ne ispuštam iz ruku, pa čak i kad imam dan samo za sebe, tenzija ne popušta. Nisam bila na odmoru pet godina.

Izvor: Novosti.rs
Foto: biljanacity/Instagram

Pogledajte još