U BIOSKOPIMA OD 30. AVGUSTA: Mafijaška drama o poslednjem "kumu" njujorškog podzemlja Džonu Gotiju

Mafijaška drama "Život i smrt Džona Gotija", koja stiže u domaće bioskope 30. avgusta, donosi priču o jednom od najpoznatijih šefova podzemlja u istoriji. U prvom insertu iz filma imamo priliku da vidimo Džona Travoltu u ulozi hladnog i nemilosrdnog Gotija.

Film cilja ka dostizanju tradicije velikih gangsterskih filmova nalik trilogiji "Kum" ili "Lice sa ožiljkom". Priču pripoveda Gotijev sin Džon Džunior, a radnja prati njegov život od detinjstva u siromaštvu do uspeha u podzemlju Njujorka.

Tokom vremena, Goti je rastao pod okriljem Gambino klana, jedne od pet velikih "porodica" njujorške Koza nostre. Političkim manevrima, uz pomoć saradnika, Goti je „uklonio“ starog gazdu i ubrzo preuzeo titulu glavnog čoveka organizacije. On je tada postao "kum", bez konkurenata kako u "porodici" Gambino, tako i u celom Njujorku.

Džon Goti bio je jedan od najšarmantnijih šefova podzemlja, dok su ga njujorški i nacionalni mediji obožavali. Vrhunac popularnosti je dostigao kada se njegov lik, koga je naslikao Endi Vorhol, pojavio na naslovnoj strani časopisa "Tajm".

Zakon mu je na kraju došao glave, pa film "Život i smrt Džona Gotija" donosi uvid i u njegov život u zatvoru, kao i želju njegovog sina da izađe iz porodičnog biznisa. Nakon smrti poslednjeg "kuma" zvanično je završena epoha njujorške Koza nostre.

Kevin Konoli potpisuje režiju ovog filma, dok su scenario napisali Lem Dobs i Lio Rosi. Pored Travolte, u filmu glumi i njegova supruga Keli Preston, a pojavljuju se još i Spenser Lofranko, Pruit Tejlor Vins i Stejsi Kič.

Film "Život i smrt Džona Gotija", baziran na knjizi "U senci mog oca" autora Džona Gotija Džuniora, stiže u domaće bioskope 30. avgusta, a do tada pogledajte insert iz filma.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još