Podnet istražni zahtev protiv Simovića

ZAGREB, 14. juna 2010. (Beta) - Županijsko državno tužilaštvo u Velikoj Gorici podnelo je u ponedeljak istražni zahtev protiv jednog od osuđenih za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića, Miloša Simovića, zbog pokušaja ubistva Sretka Kalinića, koji je takođe osuđen za Đinđićevo ubistvo.

U saopštenju tužilaštva, koje je objavljeno na interent stranicama, navodi se da je istražni zahtev protiv 31-godišnjeg državljanina Srbije podnet zbog osnovane sumnje da je 8. juna oko podneva kod zagrebačkog jezera u Rakitju pokušao da ubije Kalinića iz neposredne blizine i iz neutvrđenog oružja ispalivši u njega dva hica.

U saopštenju je navedeno da je Kalinić zadobio dve prostrelne rane desnog grudnog koša, a da mu je život spasen hitnom medicinskom intervencijom. Županijskom sudu u Zagrebu je predloženo da protiv osumnjičenog odredi pritvor.

Simovića je uhapsila srpska policija 10. juna prilikom ilegalnog prelaska hrvatsko-srpske granice u Morovićima kod Bajakova. On se nalazi u zatvoru u Zabeli. Kalinić se nalazi u zagrebačkoj bolnici Sestara milosrdnica i za sada nema status uhapšenog. Budući da osim srpskog ima i hrvatsko državljanstvo, njegovo izručenje Srbiji nije moguće do izmena Ustava Hrvatske koji zabranjuje izručenje hrvatskih državljana drugim državama.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.