Za utorak, 15. jun 2010.

BEOGRAD, 15. juna 2010. (Beta) - Beogradski dnevni listovi na današnjim naslovnim stranama su najviše prostora posvetili odobrenju šefova diplomatija EU da počne ratifikacija Sporazuma Eu-Srbija o stabilizaciji i pridruživanju, Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi i ekonomskim temama.

ALO - Pod naslovom "Zabranite ministrima odmore!!!", list piše o tome da predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković treba da ukine odmore članovima Vlade kao što je to urađeno u Hrvatskoj. "Srbijo ne brini, ideš u osminu finala", izjava je bivšeg fudbalera Lotara Mateusa.

BLIC - O spoljnom dugu Srbije: "Preduzeća i država na rubu dužničke krize". Izjava Nikole Žigića: "Nemci su jaki, ali pobedićemo ih". Uz to i: "Jat ervejz spao na sedam aviona".

VEČERNJE NOVOSTI - O odluci o početku procesa ratifikacije Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju: "Važan korak ka Evropi". Intervju Čedomira Jovanovića: "Tadić je opomenuo ministre". "U busu paklena vrućina" - o vrućini u vozilima javnog prevoza.

DANAS - "Evropa održala reč" - o početku ratifikacije ŠP-a govori potpredsednik VLade Božidar Đelić. "Nivo Dunava kod Beograda od sutra opada" - o poplavnom talasu. O početku procesa ratifikacije ŠP: "Pregovori o članstvu tek za dve godine". "Sretko Kalinić bez statusa saradnika" - list piše da Tužilaštvo za organizovani kriminal nije zainteresovano za usluge "Zemunaca".

KURIR - Pod naslovom "Sanjao sam biće loše", za list govori otac fudbalera Zdravka Kuzmanovića, Ljubo Kuzmanović. "Grom udario u Skupštinu!", o tome da je preksinoć u praznu zgradu Skupštine Srbije udario grom i izazvao manji požar.

POLITIKA - "Odobren početak ratifikacije ŠP-a" - o odluci ministara spoljnih poslova EU. "Ukinuti administraciju u opštinama bez Srba", intervju ministra za Kosovo i Metohiju Gorana Bogdanovića. "Zemunci imali bazu u Zagrebu", o skrivanju Miloša Simovića i Sretka Kalinića.

PREŠ - "Nemačka će nas rasturiti ako se budemo branili", izjava Dragoslava Stepanovića, srpskog trenera koji poznaje nemački fudbal. "Šta krije Simovićev laptop" - o uhapšenom članu zemunskog klana. "Podigli mu platu na 265.000 dinara" - o navodnoj plati ministra prosvete na privatnom univerzitetu Megatrend.

PRIVREDNI PREGLED - "Oboriti tender za savetnika" - za list govori bivša ministarka za telekomunikacije Aleksandra Smiljanić. "Ni država ne zna šta (da) se radi", tekst je o komunalnim delatnostima.

Pogledajte još