PREPORUKA NEDELJE: Nataša Ilić - film, knjiga, restoran, serija, recept

Nataša Ilić je dobro poznato medijsko lice, TV autor, urednik i voditelj brojnih emisija Zabavnog programa na mnogim televizijskim kanalima u Srbiji i okruženju. Preko dve decenije opstaje i ostaje na malim ekranima jer je televizijska publika u više navrata nagradila titulom "naj" za ono što radi. Uvek nasmejana, voli svoj posao i s ljubavlju ga obavlja. A publika vidi, zna i oseća tu energiju. Učila je od najboljih u svom poslu i imala sreću da mahom radi emisije visokih rejtinga na nacionalnim frekvencijama. Pre nekoliko godina se vratila u medijsku kuću u kojoj je i počela - Radio Televiziju Vojvodine i trenutno radi kao autor, urednik i voditelj zabavno muzičku emisiju "Neka pesma kaže" u saradnji sa Velikim narodnim i tamburaškim orkestrima ove medijske kuće.

- Kvalitetna narodna i tamburaška muzika mora da se neguje, to je kulturno blago i nasleđe. Ko će ako ne javni medijski servisi - ističe Nataša.

Prošle godine je od strane Saveza estradno muzičkih umetnika Srbije dobila "Estradno muzičku nagradu Srbije" u znak priznanja za očuvanje tradicije i unapređenje estradno-muzičke umetnosti na koju je ponosna. Inače je Nataša pre svega Katarinina mama i žena koja je nakon svih životnih uspona i padova, ostala čvrsto na svojim nogama, nakon četrdesete godine diplomirala je, a potom i masterirala na FTN-u u Novom Sadu i želja joj je da usavrši nemački jezik, podučava mlade naraštaje televizijskom zanatu i radi neki lep kviz ili talk show. Zrelost, iskustvo i znanje su sada spojile snage i dolaze godine u kojima može najviše da da. Odlučila je, kaže, da decenija koja dolazi bude najbolja u njenom životu... Do sada!

Našim čitaocima preporučila je svoj omiljeni film, seriju, uputila ih na knjigu koju vredi pročitati, restoran koji bi trebalo da posete i za kraj predložila svoj omiljeni recept.

Foto: Promo

FILM

– Filmofil sam. Jedino nisam ljubitelj horora, dok obožavam filmove snimljene po istinitim događajima. Elem, najsvežije mi je "Greben spasa" (Hacksaw Ridge) reditelja Mel Gibsona. U pitanju je američki ratni film iz 2016. godine. Fenomenalna istinita priča o vojniku koji je 1942. odbio da nosi oružje, ali je služio vojsci i spasio živote mnogih bez ispaljenog metka za šta je dobio Medalju časti. Fenomenalna priča, odlična režija, gleda se bez daha. Preporučujem!

www.imdb.com

Foto: Promo

KNJIGA

- Čitam sve što mi dođe pod ruku. Neretko i sama tražim preporuku za neki dobar naslov. Poslednjih godina je za mene otkrovenje bakina biblioteka i u dahu sam pročitala sve od Marije Jurić Zagorke. Ruskim se klasicima uvek rado vraćam, a nedavno sam sa police moje bake pozajmila i Perl Bak. Uvek bih preporučila nešto od Haleda Hoseinija i Isabel Aljende (“Ostrvo ispod mora” na primer). Trenutno čitam i preporučujem: "Kapija suza" Ejbraham Vergeze. Potpuno čarobno štivo!

www.laguna.rs

Foto: Promo

RESTORAN

- "Fontana". Kada me pitaju prijatelji koji dolaze u Novi Sad, gde mogu da odsednu nekoliko dana i da probaju pravu vojvođansku kuhinju, ja preporučim ovaj restoran u srcu grada. Naročito ako su iz inostranstva, drago mi je da ovde mogu da probaju tradicionalna vojvodjanska jela i poslastice poput "jabuka u šlafroku"! U okviru restorana nalazi se i bašta ušuškana u zelenilu koja poseduje neku posebnu energiju. Moje svadbeno veselje je pre deceniju bilo upravo u "Fontani" i često u društvu uživam u ovom divnom ambijentu.

www.restoranfontana.com

Foto: Promo

SERIJA

- Volim da pratim dobre i kvalitetne serije, mada dolaskom latino-američkih, turskih i sličnih sapunica na naše medijsko tržište, davno nisam sa uživanjem pratila ni jednu osim "Prijatelji" koju godinama sa uživanjem gledam iznova. Onda sam otkrila Netflix i pogledala "Versaj", a oduševljena sam serijom "Crown" (priča o životu Elizabete II) koju svakako preporučujem!

www.imdb.com

Foto: Promo

RECEPT

- Uživam u kuvanju i degustiranju, tako da bi i priča na temu kako održavam kilažu bila vrlo zanimljiva. Kažu da umem dobro da pravim pite, kineska jela, razne paste i hladne obrok salate! Recept koji je nezaobilazan na porodičnom meniju, naročito kada su u pitanju neka slavlja je salata sa šampinjonima. Potrebno je: 6 jaja, 300 grama stišnjene šunke, šampinjoni (iz tegle ili sveži), 4 veća kisela krastavca, 100 grama majoneza, kisela pavlaka 2 dcl, 1 kašičica svežeg ili suvog peršuna, 1 limun, začin, so, biber. Tvrdo skuvana jaja iseckati na tanke kolutove, šampinjone na režnjeve (iz tegle ili sveže probarene), šunkaricu i krastavce iseckati na kockice. Sjediniti i dodati pavlaku, majonez, sok od celog limuna, so, biber, peršun. Još je lepša kad odstoji u frižideru 12 do 24 sata. Služi se hladna! Prijatno!

Autor: Mario Badjuk
Foto: Robert Kilban/Promo

Pogledajte još