REDITELJ DENI BOJL NAPUSTIO PROJEKAT: Idris Elba negirao da će biti sledeći Džejms Bond

Britanski glumac Idris Elba negirao je da će biti sledeći Džejms Bond, pošto je prethodno nagovestio da bi mogao biti prvi crni agent 007.

Elba je podgrejao spekulacije da će biti sledeći Džejms Bond kada je objavio tvit sa selfijem i napisao "zovem se Elba, Idris Elba", parafrazirajući čuvenu frazu iz serijala o britanskom tajnom agentu.

Mnogi Elbini obožavatelji su pokrenuli kampnju da zvezda serija "The Wire" i "Luther" bude prvi crni Bond.

Elba je ipak negirao da će zameniti Danijela Krejga u ulozi agenta 007.

Na pitanje novinarke britanske televizije ITV da li pregovara o tome da bude sledeći Bond, Elba je odgovorio: "Ne".

Krejg je glumio u četiri filma o Džejms Bondu i trebalo bi da glumi u novom filmu "Bond 25", koji još nema zvanično ime.

Krejg i producenti otkrili su da je režiser Deni Bojl odustao do tog filma usled "kreativnih razlika".

Kompanija EON Productions potom je zvanično objavila da je reditelj Deni Bojl napustio poziciju reditelja 25. filma o Džejms Bondu.

Na zvaničnom 007 Tviter nalogu objavljena je sledeća poruka od producenata i zvezde filma:

- Majkl G. Vilson, Barbara Brokoli i Danijel Kreg su danas objavili da, zbog kreativnih razilaženja, reditelj Deni Bojl više nije deo Bonda 25.

Iako nije razjašnjeno o kakvim se konkretno "razilaženjima radi", poznato je da je Bojl postavio ultimatum EONu i MGMu, po kojem film mora da prati scenario Džona Hodža (Trejnspoting), a ne zvaničnog koji su studiju priložili veterani Bond franšize, Nil Purvis i Robert Vejd.

- Imamo ideju, Hodž i ja, i on je trenutno prebacuje na papir - izjavio je Bojl u martu.

- Sve zavisi od toga kako će taj scenario ispasti, ništa više ne bih otkrivao.

Snimanje Bonda 25 je trebalo da počne u decembru ove, kako bi premijera bila 8. novembra 2019. godine.

- EON i Bojl su bili u ranoj fazi potrage za novom Bond devojkom i glavnim negativcem, pre nego što bi snimanje počelo u decembru. Producenti rade "prekovremeno" kako bi našli zamenu za reditelja - piše "Variety".

Prethodni kandidati koji bi mogli da se ponovo nađu u opticaju bili su Denis Vilnev (Blejd Raner 2049), Dejvid Mekenzi (Hell or High Water), i Jan Demanž ('71, White Boy Rick).

Bond franšiza je aktuelna ovih dana - Aston Martin je odlučio da obraduje strastvene kolekcionare sa serijom basnoslovno skupih DB5-ica opremljenih (skoro) svim Bond-spravicama, prenosi IGN Adria.

Izvor: Beta
Foto: idriselba/Instagram

Pogledajte još