Za sredu, 16. jun 2010.

BEOGRAD, 16. juna 2010. (Beta) - Beodgradski dnevnici na naslovnim stranama današnjih izdanja najviše pažnje su posvetili smrti glumca Bekima Fehmiua, rasističkim napadima na Rome u selu Jabuka i aktivnostima pripadnika "Zemunskog klana".

ALO - "Mnogo te volim, ali za mene život nema smisla" list objavljuje poslednje reči glumca Bekima Fehmijua. "Tajkun plaćao Kalinića da ubija ubice Đinđića" list piše da je poznati bogataš naručivao likvidacije svih koji su učestvovali u ubistvu premijera kako bi uklonio svoje tragove i tragove pojedinih političara.

BLIC - Pod naslovom "Odlazak velikana" list piše da se ubio Bekim Fehmiu. O rasističkim napadima na Rome u selu Jabuka u "Žandarmi čuvali Rome od rasista". O tvrdnjama Sreća Kalinića u "Likvidaciju 'zemunaca' naredio Luka Bojović".

VEČERNJE NOVOSTI - "Kurs povećao ratu" list piše da u Srbiji sa otplatom kredita duže od dva meseca kasni 115.000 građana. "Sedam godina se ne javlja" - o sadržaju zahteva da se Ratko Mladić proglasi mrtvim. "Hrana pojede platu" o mesečnoj potrošnji građana Srbije.

DANAS - Predsedavajući Doma naroda Parlamenta BiH i lider Stranke demokratske akcije Sulejman Tihić kaže u intervjuu za list: "Osudićemo i zločine nad Srbima u Bosni". Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin kaže u intervjuu: "Reforme i Mladić u Hagu vode Srbiju u Uniju". Povodom smrti Bekima Fehmiua list piše "Odlazak majstora glume".

POLITIKA - O aktivnostima pripadnika "Zemunskog klana" u tekstu pod naslovom "Homen: 'Zemunci' spremali ubistva političara u Srbiji". Predsednik Saveta Narodne banke Srbije Dejan Šoskić kaže u intervjuu: "Vlada ne može da kroji kurs". O situaciji u selu Jabuka list piše pod naslovom "Romi ne izlaze iz kuća zbog straha od osvete".

KURIR - "Kalinić: Ubio sam Jurišića i Nina" - o priznanju bivšeg pripadnika zemunskog klana Sretka Kalinića. "Ubio se Bekim Fehmiu" o smrti poznatog glumca.

PRES - O tvrdnjama Sreća Kalinića list piše: "Ubio sam Ninoslava i Jureta!" List piše i da je "Podignuta optužnica protiv Džajića".

PRIVREDNI PREGLED - Pod naslovom "Radnicima pravo prečeg namirivanja" list piše da zbog nelikvidnosti privrede 160.000 zaposlenih ne dobija platu. Generalni sekretar Udruženja banaka Srbije Veroljub Dugalić kaže "Rast kursa odgovara špekulantima".

Pogledajte još