Prestižna manifestacija „24 sata Elegancije - Concours d’Elegance & Salon of Excellence” od 7. do 9. septembra u Beogradu

Beograd će imati priliku da po 8. put bude domaćin prestižne manifestacije „24 sata Elegancije - Concours d’Elegance & Salon of Excellence” u partnerstvu sa CHIVAS-om.

Trodnevni spektakl, posvećen kulturi klasičnih automobila, rafiniranosti i vrhunskom kvalitetu, održaće se od 7. do 9. septembra, u partnerstvu sa Belgrade Waterfront, Srpskim Savezom za Istorijska Vozila (članom FIVA-e), a pod patronatom Kraljevske porodice Karađorđević.

Okupljanje počinje na Belom Dvoru, u petak, 7. septembra, pod pokroviteljstvom Njihovih kraljevskih visočanstava, Prestolonaslednika Aleksandra i princeze Katarine, svečanim otvaranjem jedinstvene izložbe MASTERS OF EXCELLENCE. Uvodni govor će održati jedan od najcenjenijih svetskih autora iz oblasti elegancije i mode, BERNHARD ROETZEL, pisac poznate knjige GENTLEMAN. Uz podršku G.H. MUMM šampanjca, na izložbi će se predstaviti majstori vrhunskih, rukom rađenih odela čuvene kuće elegancije SARTORIA PANICO iz Napulja, majstori ekskluzivne obuće DUCAL iz Firence sa uskoro jednim vekom tradicije, famozni proizvođač skupocenih tkanina DRAGO iz Italije, svetski poznata kuća rukom šivenih košulja MAROL1959 iz Bolonje. Pored etabliranih svetskih brendova tu su i vrhunski majstori nove genaracije kao što su napuljski brend UGLYS sa kolekcijom kožnih, rukom rađenih vikend torbi po meri i ukusu klijenta, prestižne naočare The Bespoke Dudes eyewear, kao i egzotična selekcije parfema Abadi.
U prisustvu CHIVAS internacionalnog brend ambasadora, KEN LINDSAY-a, biće održana i ekskluzivna VIP degustacija CHIVAS REGAL Extra viskija u kraljevskoj biblioteci.
Izuzetno ovom prilikom posetioci ce moći da vide simbol luksuza novog doba – Chivas Regal The Icon, čija svaka boca je kristalni dekanter, ručno izrađen od strane posvećenih majstora u „Dartington Crystal“, pre nego što se napuni ovom luksuznom tečnošću. Zelena boja stakla odaje počast izvornoj boci Chivas Regal-a iz 1909. godine, a fina obrada stakla i sofisticirani metalni detalji doprinose izgledu vrhunske elegancije. Stoper je ukrašen zaštitnim “luckenbooth” znakom, tradicionalnim keltskim simbolom ljubavi.

I kao poseban ekskluzivitet tokom gala otvaranja, pristuni ce imati priliku da vide najnovije tehnološko i stilsko savršenstvo automobilske industrije, superiorni AUDI Q8, koji ima nacionalnu premijeru bas na 24 sata Elegancije.

Specijalni gost 24 sata Elegancije biće ruska Princeza Olga Andrejevna Romanov, naslednica Carske porodice Romanov i predsednik Romanov Family Association koja dolazi u Beograd na promociju svoje autobiografija Bosonoga Princeza na srpskom jeziku.

U segmentu srpske savremene umetnosti, NEŠOVIĆ FINE ARTS će predstaviti jednog od najcenjenijih umetnika svetske reputacije, VUKA VIDORA, čije će delo biti ponudjeno na dobrotvornoj aukciji kao pomoć Fondu Princeze Katarine za nabavku medicinske opreme.

U subotu 8. septembar od 12 sati, Beograd na Vodi će po drugi put biti domaćin ovogodišnjeg izdanja „Belgrade Waterfront Classic Car Show 2018”“ , a posetioci će između ostalog imati priliku da vide biser automobilskog dizajna iz 1956-te godine, Alfa Romeo Giulietta SV Speciale “Molteni” koja dolazi iz kolekcije najpoznatijeg evropskiog kolekcionara klasičnih automobila CORRADA LOPRESTA. Franco Lombardi sa trkačkim biserom PORSCHE 356 SPORT iz 1964-te podsetiće na 70 godina brenda koji proslavljamo ove godine. Poseban gost je i predsednik Toskanske Federacije kolekcionara klasicnih automobila, Giuliano Bensi sa spektakularnom LANCIA Aurelia B24S Spider iz 1955-te, koja je svetsku slavu stekla u filmu Il Sorpasso, sa Vittoriom Gassmanom i Jean Louis Trentinjanom u glavnim ulogama, koji je simbol Dolce Vite. Kao poslasticu, Ambasador Pupi d’Angieri iz Rima, predstavlja svoj Rolls Royce Silver Shadow Drophead coupe iz 1969-te godine, kao perfektni simbol raskalašnog života na Azurnoj obali.

Ulaz na „Belgrade Waterfront Classic Car Show 2018“ je slobodan, a na kraju dana biće proglašeni i najlepši oldtajmeri, koji će poneti laskavu titulu „Chivas Best of Show 2018“. Oldtajmere će ocenjivati stručni žiri na čelu sa poznatim kolekcionarom Entonijem Hercbergerom (Anthony Hertzberger) iz Amsterdama i njegovim kolegom Ton Roks, urednikom prestižnog magazina OCTANE, a dodela priznanja zakazana je za 17:30h.

Drugi deo subote, 8. septembra od 15 časova, u prelepom ambijentu BELGRADE WATERFRONTa, predstavljaju se najprestižniji svetski brendovi, okupljeni i ove godine na „Salonu Izuzetnosti - Salon of Excellence“ u partnerstvu sa časopisom Diplomacy & Commerce, uz veliku podršku CHIVAS REGAL i LUXLIFE.rs. Predstaviće se prestižne maisons:
SARTORIA PANICO - vrhunska odela, rukom šivena po meri - sinonimi muške elegancije iz Napulja, koje će nam predstaviti najčuveniji predstavnik napuljske škole krojenja Antonio Panico.

DUCAL - najfinije cipele po meri - koje će predstaviti Marialisa Sani iz Firence, naslednica jedinstvenog širom sveta prepoznatljivog brenda koji ima tradiciju dugu skoro jedan vek.

CHIVAS REGAL – brend koji je kreirao kategoriju luksuznog viskija – predstaviće internacionalni brend ambasador Ken Lindsay-a

MAROL.1959 - Najfinije rukom šivene košulje poznate širom sveta dolaze iz Bolonje, i njih će nam predstaviti novi partner Bo Yang.

DRAGO - Predstaviće nam najnovije skupocene tkanine po kojima je ovaj proizvođač poznat širom sveta, a direktor marketinga Alessandro Botta će otkriti tajnu njihovih skupocenih tkanina.

UGLYS – će nam predstaviti torbe za vikend, koju klijenti mogu dizajnirati po svom ukusu i potrebama putem online komunikacije sa proizvođačem, a takodje će nas i impresionirati neverovatnim izborom kože, sjajnim modelima, vrhunskom izradom i ukusnim bojama.

Novi segment od prošle godine je i predstavljanje knjiga na Salonu Izuzetnosti, a ove godine nam je čast i zadovoljsto da imamo priliku da ugostimo poznatog nemačkog pisca BERNHARD ROETZEL-a i predstavimo njegovu knjigu pod nazivom “GENTLEMAN - bezvremeni vodič kroz mušku modu”, koje se smatra najčitanijom knjigom o modi širom sveta i prevedena je na čak 19 jezika.

U 17.30 časova, ispred Beograda na Vodi (Gallery walk) će prošetati dame sa najlepšim šeširima u izboru za Najlepši šešir koji se organizuje sa delegacijom humanitarnog udruženja Amitie sans Frontieres iz Tokija i Monte Karla, i to kao uvod za „CHIVAS Best of Show 2018“, dodelu najprestižnijih nagrada kolekcionarima oldtajmera, u okviru „Belgrade Concours d'Elegance 2018“.

Dođite da se uverite da li je pobedio najlepši automobil ovogodišnjeg konkursa!

Kao gran finale „24 hours of Elegance Chivas Extra party” u partnerstvu sa magazinom Gloria biće kulminacija večeri i sjajan završetak manifestacije koja, sada već tradicionalno, spaja različite sfere luksuza, elegancije, dizajna i umetnosti u jedan nezaboravan doživljaj.

Ulaz je besplatan i slobodan za sve posetioce BELGRADE CLASSIC CAR SHOW-a i CHIVAS Concours d’Elegance 2018 - izložbe klasik automobila ispred BEOGRADA NA VODI, u subotu 8 septembra od 11 -19h.

Dobro došli na “24 sata Elegancije by CHIVAS”, događaj koji i ove godine stavlja Beograd na zasluženo mesto svetskih metropola koje cene vrednosti automobilske kulture, izuzetnost ručno rađenih proizvoda i majstore savremene umetnosti, već osmi put za redom od 2011.

Dodatne informacije na www.24sataelegancije.com

Pogledajte još