Digital 2018 - predstavljamo vam panel "KONTINENTALNA KLIMA U PANONSKOJ NIZIJI: Strepnje i nade domaće IT scene"

Petu godinu zaredom Color Media Communications organizuje "Digital", regionalnu konferenciju o trendovima u telekomunikacijama i medijima.

Ovogodišnji - #Digital2018 - trajaće 2 dana - 06. i 07. septembra (četvrtak i petak) i okupiće najznačajnija imena iz ovih oblasti iz celog regiona kao i brojne goste iz inostranstva.

Konferencija se održava u Hotelu Metropol u Beogradu.

Konferenciju će ove godine prvog dana otvoriti Vladan Vukosavljević, ministar kulture i informisanja, Denis Kif, ambasador Velike Britanije u Srbiji i Tatjana Matić, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, a drugog dana Kati Csaba, ambasadorka Kanade u Srbiji i Branko Ružić, ministar državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Srbije.

Predstavljamo vam panel "KONTINENTALNA KLIMA U PANONSKOJ NIZIJI: STREPNJE I NADE DOMAĆE IT-SCENE"

Na prošlogodišnjoj konferenciji na panelu koji je okupio prestavnike ovdašnje IT scene - povela se diskusija o nedovoljnom društvenom angažmanu vlasnika i menadžera domaćih IT kompanija koji su po obrazovanju i finansijskoj moći - svakako elita ovog društva. Pola godine kasnije, desio se slučaj "Continental" koji je digao na nogde celu IT zajednicu, posebno njen deo u Novom Sadu. Šta se dogodilo šest meseci posle toga - da li su se obistinila strahovanja domaćih kompanija da će državne subvencije stranom investitoru dovesti do masovnog odliva IT inženjenja iz njihovih firmi. Šta su danas najveći problemi srpske IT scene i koliko se situacija razlikuje u susednim zemljama. Ovo su samo neke od tema kojima će se baviti učesnici 3. panela 2. dana "Digitala".

- Jelena Jovanović, Privredna komora Srbije

- Mirko Topalski, Eipix Entertainment

- Nenad Milanović, Coing

- Vukašin Stojkov, Startit

- Milan Šolaja, @Vojvođanski IKT klaster

Tokom dva dana u okviru deset panela i nekoliko studija slučaja i prezentacija, stručnjaci iz različitih oblasti govoriće o trendovima u telekomunikacijama, medijima i tehnologiji, autorskim pravima u digitalnom dobu, kraljevima zabave u regionu, SVOD platformama, E-sportu, generaciji Z, strepnjama i nadama domaće IT scene, 20-godišnjici osnivanja kompanije Google i onome što dolazi iz naših garaža, ali i o greškama, padovima i ponovnim podizanjima uspešnih.

Program, učesnike, informacije o prijavi i kotizacijama možete pronaći na zvaničnom sajtu www.digitalconference.rs

Pogledajte još