NIJE RUŽNO BITI MALA SRPKINJA: Jelena Veljača odgovorila na zlurada pitanja da li joj je ćerka Beograđanka

Hrvatska glumica Jelena Veljača nedavno se iz rodnog Zagreba preselila u srpsku prestonicu, a fotografija koju je objavila na svom profilu na društvenoj mreži Instagram i uz koju je napisala da joj je ćerka Beograđanka izazvala je veliku polemiku.

Naime, Jelena se pohvalila da se njena naslednica Lena sama obukla za vrtić, a pošto je u opisu fotografije dodala i reč Beograđanka upućeno joj je pitanje:

- Ko je to, mala Srpkinja? Je li to beogradsko dete? - pitao je Jelenu jedan od pratilaca.

Ubrzo je usledio njen odgovor:

- To je dete koje se preselilo u drugu državu zbog posla oba roditelja, prolazi kroz velike životne promene s 2 godine i 8 meseci. Jako sam ponosna na nju kako stabilno hoda kroz novi vrtić, novi grad, novu bejbisiterku, nove prijatelje i novi jezik i radujem se svakom njenom uspehu, pa i tome što govori "moje drugarice" i što s radošću ide u vrtić i bira odeću za isti. Jednako bih se radovala i da smo u Tokiju, i pisala bih #japanesegirl jer kao svaka majka kojoj je dete na prvom mestu strepim pred svakom promenom koja Lenu može emotivno uzdrmati i slavim svaki njen uspeh. A vaša insinuacija da je biti "mala Srpkinja" nešto ružno za mene je neprihvatljiva. Ni jedna nacija sama po sebi nije ružna ni zla, ni dobra ni lepa. Lena je Hrvatica u Beogradu, ali se iskreno nadam da će iznad svega biti dobro dete i dobra žena i građanka sveta, te velikodušna i otvorena prema svima. Rat je užasna stvar, jasno je ko je gde i kada bio agresor, ali to nema baš nikakve veze s mojim detetom, njenim drugarima i 2018. godinom u kojoj mi krećemo u drugu nedelju vrtića. Smatram vaše pitanje stravično nepristojnim!

Inače, poznata umetnica nedavno je objavila da se posle tri godine braka razvodi od supruga Dražena Čučeka, što je bio prilično neočekivan potez, s obzirom na to da se par nedavno zajedno preselio u Beograd gde snimaju seriju.

A post shared by Jelena Veljača (@jelka12) on

Autor: Nadlanu.com
Foto: jelka12/Instagram

Pogledajte još