Policija ne isključuje mogućnost hapšenja

PANČEVO, 16. juna 2010. (Beta) - Načelnik Policijske uprave Pančevo Zvezdan Radojković izjavio je u sredu da ne isključuje mogućnost hapšenja još nekoliko osoba iz mesta Jabuka osumnjičenih za širenje verske i nacionalne mržnje i netrpeljivosti.

Radojković je potvrdio da se prethodne večeri u tom mestu okupila manja grupa ljudi koji su negodovali zbog hapšenja petorice meštana zbog nasilja uperenih prema Romima, ali je dodao da nije bilo incidenata i da je situacija mirna i pod kontrolom.

Posle ubistva D.S. (17) iz Jabuke za koje je osumnjičen B.J. (17) iz istog mesta, počeli su protesti koji su se pretvorili u nasilje i širenje mržnje prema Romima. Ubistvo se desilo 10. juna, a potom su svake večeri grupe izgrednika kamenovale romske kuće.

"Apelujemo na građane da se vrate normalnom životu i da svoje probleme rešavaju kroz institucije, a državne organe ostave da rade svoj posao", rekao je Radojković posle sastanka Saveta za bezbednost grada Pančeva. On je najavio da će redovna policija i Žandarmerija ostati u Jabuci koliko bude potrebno, i da će policija i posle toga biti stalno prisutna u selu.

Pogledajte još