Đelić u Strazburu o evropskim integracijama

STRAZBUR/BEOGRAD, 16. juna 2010. (Beta) - Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić razgovarao je danas u Strazburu sa poslanicima Evropskog parlamenta i generalnim sekretarom Saveta Evrope (SE) Torbjornom Jaglandom o saradnji i procesu evropskih integracija Srbije.

"Današnja radna poseta Strazburu je posvećena Evropskom parlamentu i Savetu Evrope", rekao je Đelić u telefonskoj izjavi agenciji Beta i dodao da je delegacija Srbije u EP imala sastanke sa predstavnicima svih važnih političkih stranaka. On je istakao da će "u godinama koje dolaze Evropski parlament biti bitan činilac i faktor u evropskim integracijama zemlje i zbog toga je izuzetno bitno održavati česte i sadržajne razgovore".

"Evropski parlament će biti važan za sve momente naših evropskih integracija ali i oko bitnih evropskih politika poput budžeta, Dunavske strategije, strategije posvećene romskoj zajednici, transportnoj zajednici i svim bitnim elementima naših evrropskih integracija", dodao je potpredsednik Vlade Srbije.

Đelić je rekao da je sa generalnim sekretarom SE Torbjornom Jaglandom razgovarao o daljoj saradnji Srbije i te organizacije. On je podsetio i da SE nadgleda rad Evropske banke za razvoj čiji je mandat da pomogne u rešavanju pitanja izbeglica i drugih osetljivih grupa kao i u rešavanju vanrednih situacija kao što su poplave.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.