Oduzeto oko 165 vozila bez porekla

BEOGRAD, 16. juna 2010. (Beta) - Dve osobe su privedene i oduzeto je oko 165 vozila i delova vozila bez porekla u akciji pretresa nazvanoj "Simplon" i kontrole lica i objekata koji se bave prometom i prodajom polovnih vozila i delova na Auto otpadima na područjima devet policijskih uprava, saopšteno je u sredu iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

"Protiv dve osobe doneto je rešenje o zadržavanju. Uprava carina oduzela je oko 165 vozila i delova koja su bez porekla odnosno predmet su carinskih prekršaja, a pripadnici tržišne inspekcije izrekli su četiri zabrane obavljanja delatnosti i podneli osam prekršajnih prijava", navodi se u saopštenju.

Pripadnici Uprave kriminalističke policije MUP-a u saradnji sa Upravom carina, Poreskom upravom i Tržišnom inspekcijom izvršili su taj pretres i kontrolu na područjima policijskih uprava Novi Sad, Šabac, Valjevo, Čačak, Kraljevo, Kragujevac, Novi Pazar, Prokuplje i Jagodina.

"Pretresom objekata pronađeno je 17 vozila koja potiču iz krivičnih dela izvršenih u Srbiji, kao i nekoliko vozila koja su ukradena u inostranstvu. Pronađeno je i više delova šasija i motora čija identifikacija je u toku", kaže se u saopštenju.

Pogledajte još