Iduće godine još jedan bazen u jagodinskom Akva parku

JAGODINA, 3. avgusta 2007. (Beta) - U novoizgrađenom Akva parku u Jagodini zbog velikog interesa posetilaca iz cele Srbije iduće godine izgradiće se još jedan bazen za neplivače, najavio je predsednik opštine Jagodina, Dragan Marković.

On je agenciji Beta rekao da je potreba za još jednim bazenom, dimenzija najmanje 20 puta 20 metara, nastala jer se najveća gužva u tom vodenom parku pravi upravo u bazenu za neplivače, na dubini od oko 1,5 metara, do koga se može doći i toboganom.

Rukovodstvo Akva parka u Jagodini saopštilo je da je tokom jula, za prvih 12 dana rada, prodato više od 38.000 ulaznica za uživanje u tom vodenom parku. Cena ulaznice za odrasle je 200 dinara, a za decu do sedam godina duplo manja.

Predsednik jagodinske opštine naglasio je da će se investicija u Akva park "vrlo brzo isplatiti", navodeći da je nakon njegove izgradnje, cena zemljišta za izgradnju u blizini porasla sa 300 evra na 4.000 evra po aru.

U skladu s propisima svetske plivačke federacije, jagodinski Akva park ispunjava sve uslove za takmičenja u plivanju i vaterpolu na najvišem nivou, a u njegovoj okolini su i moderni tereni za sve vrste sportova.

Pogledajte još