Morska kornjača snimila sebe kako pliva

MAJAMI, 17. juna 2010. (Beta-AFP) - Jedna morska kornjača koja je slučajno snimila samu sebe kako pliva, nova zvezda je sajta youtube.com koja je do srede bila pogledana 760.000 puta.

Kameru je prošle godine izgubio jedan turista na Arubi, na Karibima, a aparat je šest meseci kasnije pronađen na Floridi, 1.800 kilometara dalje. Aparat upakovan u nepromočiv omot pronašao u maju u Ki Vestu, na jugu Floride, pripadnik obalske straže Pol Šulc koji je za Frans pres pokušao da rekonstruiše događaj.

Snimci koje je snimio vlasnik nose datum 20. novembar i na njima se vidi podvodni svet, zatim sledi vrtloženje kamere, a ubrzo se pojavljuje i kornjača koja je i ko zna kako uspela da je uključi i da snimi samu sebe kako pliva, ispričao je Šulc. Kad je pronašao aparat Šulc je postavio snimak na internet u nadi da će pronaći vlasnika koji se ubrzo javio. Bio je to holandski vojnik koji je u novembru letovao na Arubi a kameru izgubio tokom ronjenja. Snimak se može videti na sajtu www.youtube.com/watć?v=E43sg-Ytt58.

Pogledajte još