U borbi protiv korupcije niko neće biti zaštićen

BEOGRAD, 17. jun 2010. (Beta) - Predsednik Srbije Boris Tadić istakao je u četvrtak da u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala niko neće biti zaštićen bez obizra na političke i rođačke veze ili na funkciju koju obavalja ili ulogu u dršutvu.

"Niko ne može biti zaštićen u apsolutnoj borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, ali svako mora da ima prava na fer suđenje", rekao je Tadić u Beogradu na međunarodnom skupu "Borba protiv korupcije u jugoistočnoj Evropi i savremeni izazovi".

Predsednik Srbije je poručio da daje punu i apsolutnu podršku uspostavljanju pravnog društva i izgradnji institucija u Srbiji, kao i ljudima koji rade taj posao i sprovode reforme. "Koruprcija i organizovani kriminal urušavaju institucije i državu. Kada jačaju institucije i država, korupcija i organizovani kriminal se povlače", rekao je Tadić.

Tadić je dodao da su Srbija i zemlje u regionu živele u drugačijem društvu u kome je korupcija bila način ponašanja i prožimala rad svake institucije i da je zato sada potrebno motivisati ljude i institucije kojima ti ljudi rukovode da čine istorijski posao - da grade državu i da se bore protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Pogledajte još