Oprezno sa izjavama zemunaca

BEOGRAD, 17. juna 2010. (Beta) - Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je u četvrtak da izjave pripadnika "zemunskog klana" Sretka Kalinića mogu doprineti rasvetljavanju ubistava, pozadine ubistava i načinima skrivanja "zemunaca", ali da one moraju biti date u odgovarajućoj formi.

Kalinić, koji je u Srbiji osuđen zbog učešća u ubistvu premijera Đinđića, uhapšen je u Hrvatskoj, a prema navodima tamošnjih medija policiji je priznao više ubistava.

Da bi se koristile, izjave moraju da budu date u odgovarajućoj formi. To još nije slučaj i mi očekujemo da Hrvatska usvoji zahtev Srbije i izruči Kalinića i tek tada će sve njegove izjave moći da se koriste na pravi način, rekao je Dačić novinarima u Beogradu, na skupu o borbi protiv korupcije.

On je upozorio da se može desiti i da izjave odvedu u pogrešnom smeru, ali da se moraju proveriti i dodao da srpska i hrvatska policija i tužilastva dnevno razmenjuju operativne informacije. Ministar je podsetio da je suđenje za ubistvo premijera Đinđića završeno, da su okrivljeni osuđeni. Dačić je, međutim, naglasio da nisu dovoljne samo izjave već moraju da postoje i dokazi.

Pogledajte još