SB donirala 380 hiljada dolara za e-upravu

BEOGRAD, 17. juna 2010. (Beta) - Svetska banka donirala je u četvrtak Srbiji 32 miliona dinara (380 hiljada dolara) za razvoj elektronske uprave (e-uprave).

Sporazum su potpisali ministarka finansija Diana Dragutinović i šef kancelarije Svetske banke u Srbiji Sajmon Grej, dok je ministarka telekomunikacija Jasna Matić, koja je, takođe, trebalo da potpiše sporazum, bila odsutna zbog obaveza u Skupštini.

Grej je kazao da razvoj elektronske uprave podspešuje efikasnost i transparentnost javnog sektora kao i brzinu javnog sektora za građane. On je izrazio očekivanje da će sprovođenjem programa Srbija brže i efikasnije nastaviti da sprovodi Strategiju elektronske uprave, što će doprineti razvoju ljudskih resursa u javnoj upravi.

Grej je kazao da ukupno za četiri godine, zaključno sa 2011. SB Srbiji ukupno dodeljuje kredite u vrednosti od 900 miliona dolara. Ministarka finansija Diana Dragutinović je kazala da će sporazum omogućiti racionalizaciju troškova u budžetu , a građanima i privredi da ostvare uštede.

Pogledajte još