Tužilac očekuje važne informacije o zemuncima

BEOGRAD, 17. juna 2010. (Beta) - Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević očekuje veoma značajne i važne informacije o hrvatskog USKOK-a (Ureda za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala) o ubistvima koja su u vezi sa "zemunskim klanom".

"Saradnja sa hrvatskim organima je perfektna i očekujem u četvrtak veoma kvalitetne, značajne i važne informacije", rekao je Radisavljević novinarima u pauzi skupa o korupciji u beogradskom Sava centru, kome prisustvuje i šef hrvatskog USKOK-a Dinko Cvitan.

Radisavljević je istakao da ne može javno da govori o istrazi u vezi sa pokušajem ubistva Sretka Kalinića, kao i da je službena tajna sve u vezi sa Milošem Simovićem koji se nalazi u zatvoru.

Tužilac je istakao da njemu nije poznato da je jedan od osuđenih u nekom drugom predmetu 2003. godine u iskazu naveo da je čuo razgovor dvojice pripadnika zemunskog klana da su učestovali u ubistvu novinara Slavka Ćuruvije. Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić je ranije ranas izjavio da postoji taj iskaz iz 2003. godine.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.