Najbolji hrvatski trener Zlatko Dalić i popularni belgijski duo "2manydjs" dolaze na 11. Weekend Media Festival u Rovinju

Kad je hrvatska fudbalska reprezentacija ušla u finale Svetskog prvenstva u Rusiji, Hrvatska je postala jedan od najtraženijih pojmova na Googleu, objavljeno je milion članaka u kojima se spominje te je ostvareno više od 60 milijardi impresija. Na dan finala objavljeno je više od milion tvitova koji su uključivali reč Hrvatska. Za samo mesec dana reprezentacija i selektor Zlatko Dalić tako su, osim postizanja sportskog megauspeha, odradili i istorijsku promociju Hrvatske.

Najbolji fudbalski trener na Weekend Media Festivalu otkriće nepoznate detalje iz Rusije i šta je drugo mesto na Svetskom prvenstvu donelo Hrvatskoj. Sport je svakako jedan od naših najboljih aduta u promociji Hrvatske, a kako se promenilo i šta sve uključuje moderno brendiranje zemlje, na jednom od panela pokazaće Hrvatska turistička zajednica.

Šta god mi mislili o njima, promene su neizbežne, granice se brišu, a tabui ruše. Nekad nepoželjna, industrija kanabisa danas je jedna od najbrže rastućih u SAD-u. Barak Obama priznao je da je pušio marihuanu, kao i Zoran Milanović. O njenim zdravstvenim koristima govori se već godinama. I u Hrvatskoj je medicinska upotreba kanabisa dozvoljena, ali kad ga bolesnici sami počnu uzgajati, dobiju višegodišnju zatvorsku kaznu.

Treba li i zašto legalizovaati kanabis, kako regulirati to tržište, da li bismo legalizacijom kao društvo profitirali ili se strmoglavili u ovisnost, na predavanju će, između ostalih, raspravljati dr Ognjen Brborović s Medicinskog fakulteta, jedan od najzaslužnijih za uvođenje konoplje u našu medicinu.

- Neke kompanije već su usmerile svoje poslovanje prema industriji kanabisa koja će, prema procenama Business Insidera, u sledeće četiri godine na globalnom nivo vrediti 32 milijarde dolara. Na ovom Weekendu odlučili smo da pitamo stručnjake da nam razjasne malo širu sliku legalizacije i njen uticaj na ljudstvo - rekao je Nikola Vrdoljak, direktor programa Festivala.

Foto: Igor Soban/PIXSELL

Na panelu "Na mladima svijet ostaje (kada o tome stariji donesu odluku)" pripadnici mlađih generacija srušitće naše predrasude o sebi stvorene po defaultu međugeneracijskog jaza i pružiti nam svoje viđenje društva, medija, preduzetništva i aktuelnih pitanja. Dobro slušajte. Mogli bi vas da iznenade.

- Ove godine odlučili smo da uvedemo novi format u sklopu predavanja na kojem će nam se predstaviti 'klinci' mlađi od 18 godina. Verujem da će nam svima njihovi stavovi na neki način otvoriti oči i pokazati nove smerove o kojima bi trebalo da počneti da razmišljate - dodao je Vrdoljak.

Weekend je ove godine pripremio još mnoge novosti, nove dvorane i formate u sklopu programa. Tako nam subotnji party pod nazivom "Weekend Goes Global" prvi put dovodi međunarodne zvezde, belgijski duo "2manydjs". Marko Tolja i diva hrvatske muzičke scene Zdenka Kovačiček u pratnji jedinstvenog Jazz orkestra HRT-a pod dirigentskom palicom Mirona Hausera nastupiće u četvrtak, dok će se u petak "Bolesna braća" pobrinuti za malo žešći ritam.

- Jedna od novosti ovogodišnjeg Weekenda je dolazak svetski poznatih muzičkih imena u Rovinj. Posetioci će se u staroj Tvornici duhana razigrati uz popularni belgijski duo "2manydjs", a zabava će zasigurno trajati do dugo u noć. Jazz orkestar HRT-a, Zdenka Kovačiček i Marko Toljao daće počast velikom Oliveru Dragojeviću, a prisetićemo se i kraljice soula Arete Franklin. Naši učesnici ponovno mogu da računaju na zabave o kojima će se pričati cele godine - rekao je Tomo Ricov, direktor Weekend Media Festivala.

Nakon prošlogodišnje odlične saradnje s nordijskim zemljama, ove godine s radošću pozdravljamo Nemačku i Francusku kao partnere Festivala. Te dve zemlje ostavile su tešku prošlost iza sebe i postale važni stupovi evropske integracije. Veleposlanica Francuske Korina Brunon-Meunier i Harald Seibel, ministar poslova Veleposlanstva Nemačke, naglasili su kako mladi i dinamični ljudi upotrebom savremene komunikacijske tehnologije daju vredan doprinos uzajamnom razumevanju i slobodnoj, progresivnoj Evropi.

Foto: Igor Soban/PIXSELL

U duhu saradnje, gosti iz Francuske i Nemačke predstaviće neke od inspirativnih trendova iz svojih zemalja. To je pre svega Arte, evropski kanal za kulturu koji su osnovale Francuska i Nemačka, jedinstveno iskustvo i izvanredna pustolovina kojom su na području kulture i informacija zakoračile izvan nacionalnih granica. Zatim Qwant, evropska internetska tražilica koja se razvija u Francuskoj uz nemački kapital, a cilj joj je da postane alternativa GAFA kompanijama. Tu je i Gobelins, vodeća škola animacije na svetu, te mnoge druge koje ćemo tek otkriti.

I ove godine, glavni sponzor i pouzdan partner Festivala je Adris grupa, koja od samih početaka podržava Weekend Media Festival i nezamenjiv član najvećeg regionalnog komunikacijskog festivala.

- Ponosni smo domaćin i pokrovitelj Weekend Media Festivala od prvog dana. Uoči samog početka 11. izdanja, vredi podsetiti zašto nam je ova saradnja višestruko važna. Iako godišnje organizujemo više od 130 kongresa i događaja, Weekend Media Festival je zasigurno najveći, najpoznatiji, najdugovječniji i event s kojim je sve počelo pre desetak godina. Od tada smo u razvoj turističke ponude na najvišoj razini uložili više od četiri milijarde kuna i smestili Rovinj u poželjnu i prepoznatljivu event destinaciju u regionu i svetu. Tome je uveliko donprineo i Weekend Media Festival, koji se nametnuo kao najrelevantniji u komunikacijskoj industriji. U Rovinj svake godine donosi odličnu kreativnu energiju i najnovije svetske trendove, a privlači i nekoliko hiljadu gostiju, čime značajno produbljuje turističku sezonu te predstavlja izvrstan način promocije destinacije - rekla je Kristina Miljavac iz Adris grupe.

Kao i uvek, svi marketingaši svoje radove mogu prijaviti na sedmi po redu BalCannes, a najbolje digitalne radove u regionu ponovno će predstaviti najvažnija digitalna nagrada, SoMo Borac.

Još bolji, zabavniji i pronicljiviji Weekend čeka vas u bivšoj Tvornici duhana u Rovinju od 20. do 23. septembra.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.