Hemofarm neće da igra treću utakmicu

BEOGRAD, 17. juna 2010. (Beta) - Uprava košarkaškog kluba Hemofarm saopštila je u četvrtak da klub neće igrati treću utakmicu finala plej-ofa u petak protiv Partizana u Beogradu iz, kako su naveli bezbednosnih razloga i neujednačenog kriterijuma suđenja.

"Na takav korak smo se odlučili, pre svega, iz bezbednosnih razloga i incidenata nesvojstvenih sportu, kao i zbog neujednačenog kriterijuma suđenja u međusobnim utakmicama Hemofarma i Partizana, koje nepotrebno dovodi do tenzije na terenu, a samim tim i do nemilih događaja. Svesni smo odgovornosti ovakve odluke, ali smatramo da u ovakvom ambijentu nemamo ravnopravne uslove za osvajanje šampionske titule", ističe se u saopštenju vršačkog kluba.

Hemofarm u saopštenju tvrdi da je trenutna situacija "kulminacija nezdravih odnosa, koji vladaju u celokupnoj košarkaškoj organizaciji u Srbiji u poslednjih nekoliko godina i jasna poruka odgovornim licima koji rukovode ovim sportom u zemlji".

Klub je podsetio i na tuču koja se dogodila na utakmici sa Partizanom u beogradskom Pioniru u sezoni 2005/2006 i incidentgodinu danas kasnije, kada su funkcioneri Partizana fizički napali sudije u hali u Vršcu. "Zbog svega navedenog, smatramo da je Košarkaški savez samo nemi posmatrač i ne možemo da nađemo opravdanje za izostanak njihovih reakcija u cilju zaštite regularnosti, kako bismo svi mogli da se ravnopravno borimo za titulu", ističe se u saopštenju.

Pogledajte još