Kalemegdanski sutoni od 21. juna do 15. jula

BEOGRAD, 17. juna 2010. (Beta) - Kalemegdanski sutoni, 42. po redu biće otvoreni 21. juna na Svetski dan muzike nastupom Dečijeg hora RTS-a Kolibri na Kalemegdanu, a manifestacija će trajati do 15. jula, najavili su u četvrtak organizatori.

Sekretar Muzičke omladine Beograda Predrag Milojković rekao je na konferenciji za novinare da će na otvaranju Kalemegdanskih sutona, uz hor "Kolibri" nastupiti i Dečiji hor RTS-a, kao i perkusionisti muzičke škole "Stanković", a da će koncert biti održan na platou ispred Zavoda za zaštitu spomenika kulture.

Prema njegovim rečima, u okviru manifestacije 24. juna u Umetničkom paviljonu "Cvijeta Zuzorić" biće održan koncert Beogradskog kvarteta harfi. "Na Vidovdan, 28. juna, u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, nastupiće orkestar Moskovskog kadetskog muzičkog korpusa, koji čine oko 40 mladih kadeta uzrasta od 11 do 14 godina", rekao je on.

Ulaz na sve koncerte u okviru Kalemegdanskih sutona je besplatan, a karte za koncert orkestra moskovskog kadetskog muzičkog korpusa se mogu podići na blagajni kolarčeve zadužbine.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.