Argentina ubedljiva protiv Južne Koreje

JOHANESBURG, 17. juna 2010. (Beta) - Fudbalska reprezentacija Argentine pobedila je u četvrtak rezultatom 4:1 ekipu Južne Koreje u drugom kolu Svetskog prvenstva u Južnoj Africi i preuzela prvo mesto tabele Grupe B sa šest bodova, u meču koji het-trikom obeležio Argentinac Gonzalo Iguajin.

Argentina je povela autogolom Park Ču-Junga, nakon centrašuta Lionela Mesija u 16. minutu, a prednost je udvostručio u 32. minutu Gonzalo Iguajin. Na 2:1 smanjio je, u poslednjim sekundama prvog poluvremena, Li Čung-Jung, koji je iskoristio veliku grešku defanzivca Martina Demikelisa.

Treći gol na meču postigao je ponovo Iguajin, posle prodora i dva uzastopna šuta Lionela Mesija. Isti igrač postigao je i četvrti gol za svoju ekipu u 80. minutu glavom, na centaršut Serhia Aguera.

Posle nepotpunog drugog kola, na prvom mestu Grupe B nalazi se Argentina sa šest bodova, dok je na drugom reprezentacija Južne Koreje sa tri boda. Nigerija i Grčka nemaju bodova, ali imaju utakmicu manje koju igraju kasnije u toku dana.

Pogledajte još