Prijem u ambasadi Izraela povodom proslave jevrejske Nove godine

- Srbija i Izrael imaju odlične odnose, što je pokazala i nedavna poseta predsednika Ruvena Rivlina Beogradu - saglasili su se ambasador Izraela u Srbiji Alona Fišer Kam i ministar za inovacije i tehnološki razvoj Srbije Nenad Popović na prijemu u rezidenciji ambasade povodom jevrejske Nove godine.

Prijemu su prisustvovali predstavnici poslovne zajednice iz Srbije i Izraela, a Popović je poručio da je ekonomija jedan od glavnih prioriteta Vlade i da članovi čine sve da zaštite investicije onih koji ulažu u Srbiju.

- Budite sigurni da su vaša ulaganja u Srbiji sigurna i da ćemo uraditi sve da ih zaštitimo. Ako neko ima problem, može slobodno da nam se obrati, jer nam je cilj da takve stvari rešavamo i da pravimo dobro poslovno okruženje - rekao je Popović.

On je ukazao da je bila veoma važna poseta izraelskog predsednika i da je to pokazatelj "nikad boljih" odnosa, za šta je zahvalio i ambasadorki Aloni Fišer Kam, preneli su beogradski mediji.

Fišer Kam je zahvalila Vladi Srbije, lokalnoj zajednici, nevladinom sektoru za saradnju sa izraelskom Ambasadom i poručila da će biti još investicija iz Izraela i zajedničkih projekata.

- Imamo nove kompanije koje su Srbiju prepoznale kao atraktivno mesto za ulaganje - rekla je Fišer Kam.

Ona je istakla da je prošla godina bila veoma značajna u političkom, ekonomskom i kulturnom smislu kada je reč o saradnji Srbije i Izraela.

- Najvažnija je bila poseta izraelskog predsednika u julu. Bila je kratka, ali veoma značajna. Tokom ove posete, predsednik Izraela je zajedno sa predsednikom Vučićem učestvovao u ceremoniji imenovanja ulice u Zemunu po Teodoru Herclu - rekla je Fišer Kam.

Izvor: Srna
Foto: Goran Zlatković

Pogledajte još